-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Vadstena Klostermuseum en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Vinbärsstek i skördetid
Koka lite extra svart vinbärssaft och laga en festlig annorlunda kötträtt. Du kokar en mager skinkstek på samma sätt som till porterstek, men använder vinbärssaft som kokspad. Det blir gudomligt gott.
-
Sötsur gryta a la Leif (av Leif i Rönninge)
Du behöver 5 st lövbiff hg 1 st ananas liten burk 1 st röd paprika 1 st lök stor gul 1 st bambuskott liten burk…
-
Porterstek (av Ronny i Olofström)
Du behöver 2.5 kg kalopskött mörat 1.5 dl svartvinbärssaft 1.5 dl kinesisk soja 33 cl porteröl 2 st vitlök 2 tsk timjan 8 st enbär…
-
Marinerad kassler med rosépeppar
Lättlagad, mager och god kasslerrätt med en liten ?doft? av Kinamat.
-
Hett mangoris till kasslerkotletter
Skär en ficka i varje kasslerkotlett och fyll den med röd pesto. Bjud köttet, panerat och stekt, till fruktigt mangoris som dessutom fått härlig hetta av chili. Visst är kassler möjligheternas mat.
-
Pastasås a la Ann (av Leila i Rissne)
Du behöver 1 pkt bacon klippt eller strimlad 1 st lök hackad 1 st champinjoner 200 g 1 st crème fraîche salt peppar Det här…
-
Pias cabanossylåda (av Pia i Malmö)
Du behöver potatis lök 5 dl buljong peppar salt kabanosskorv eller annan stark korv Ugn: 175° Det här behövs för ca 4 port: Gör så…
-
Pastasås (av Susanne i Örebro)
Du behöver 1 pkt pastabacon 2 dl crème fraîche 2 dl kelda matlagningsgrädde gratängost ca 1 pkt svartpeppar ev Det här behövs för ca 4…
-
Het pastasås (av Mimmi i Röbäck)
Du behöver 300 g pastaskruvar 200 g skinka rökt 1 st purjolök 2 msk smör 1.5 dl mango chutney 1 dl chilisås 2.5 dl mellangrädde…











