-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Vadstena Klostermuseum en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Mager fiskpaté med grön sås
En lättgjord fiskpaté som smakar lika bra kall som varm.
-
Festpaté
En smakrik paté som du antingen lägger upp på små tallrikar eller lägger patén på uppläggningsfat med sallad och cornichons.
-
Dubbla kaviar-smörgåsar
Du behöver 8 skiva vitt formbröd kaviar ca 75 g rökt 1 st lök liten gul 1 dl lätt crème fraiche gräslök Gör så här…
-
Festlig smördegspirog
En läcker supérätt, som går utmärkt att förbereda och bara sätta in i ugnen när gästerna samlas.
-
Champinjonsoppa
En len champinjonsoppa med en aning currysting. Serveras med bacon och brödkrutonger.
-
Köttsoppa med saffran och örter
Oxkött ger soppan mustig buljong, rotfrukter, grönsaker och örtkryddor ger fin smak. Men det är saffranet som gör soppan till något alldeles extra.
-
Rysk laxsoppa I
Soppa är populärt i Finland. Den här har dragning åt det ryska köket.
-
Köttsoppa med mycket rotfrukter
Genom att bryna köttet i små tärningar får du ut mycket köttsmak utan att tillagningstiden blir alltför lång.
-
Köttfärssoppa (av Sandra i Svedala)
Du behöver köttfärs 600 g 2 st palsternackor 3 st morötter 1 st purjolök 4 st potatis mellanstora 2 msk smör salt peppar 3 msk…
















