-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Vadstena Klostermuseum en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Kycklingenchilada
Du kan göra rätten ännu "hetare" genom att smaksätta den med färsk hackad chili.
-
Smakrik kycklinggratäng (av Erika i Luleå)
Du behöver 1 st grillad kyckling 2 st paprikor hackade gröna 3 dl Vispad grädde 1 tsk sambal oelek 2 tsk curry 1.5 dl mango…
-
Burgundisk kyckling
Ibland har vi bråttom, och då känns det bra att kunna utgå från en färdiglagad kyckling. Grytan blir härlig med litet besvär.
-
Marockansk kycklinggryta
Följ med på en resa till Marocko. Här blandas exotiska kryddor med kött och grönsaker till för oss nya smakkombinationer. Känn doften av kanel, ingefära, paprika, koriander och spiskummin när du lagar marockansk kycklinggryta.
-
Kycklinglårfiléer med tomatpesto
Fyll de nya skinn- och benfria kycklinglåren med hemgjord tomatpesto så får du en riktig festrätt till rimligt pris. Lårfiléerna är något billigare än kycklingbröst och har dessutom smakrikare kött.
-
Djävulskyckling från Italien
En välkryddad kycklinggryta som smakar lika bra till kokt ris som till klyftpotatis.
-
Fyllt kalkonbröst med smörfrästa grönsaker
Du behöver 1 kg kalkonbröst färskt salt peppar 2 dl vitt vin Fyllning: 125 g champinjoner färska 1 st vitlöksklyfta 100 g mjukost 2 msk…
-
Pastasallad med kyckling och currysås
Bra bjudmat som dessutom är vacker när man lägger alla de olika ingredienserna i grupper på stort uppläggningsfat.
-
Gratinerad pestofylld kycklingfilé
Kycklingfilé har "snäll" smak, men fylld med pesto och inlindad i bacon blir köttet både saftigt och smakrikt.
















