-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Raggmunkar
Bjud nygräddade raggmunkar tillsammans med lingonsylt och stekt fläsk.
-
Evas gröna paj
Det här är en paj som alltid väcker uppskattning – även hos dem som inte enbart är grönsaksätare. Njut den nygräddad med en fräsch sallad.
-
Christinas svamp- och baconpasta med gorgonzolasås (av Christina i Linköping)
Du behöver 300 g pastaskruvar 100 g gorgonzola 2 dl vispgrädde 1 msk maizena redning 1 pkt bacon 150 g shiitakesvamp 1 st gul lök…
-
Vårkassler
Här en läcker rätt för vårlunchen eller middagen. Vårkasslern kan toppas med creme fraiche smaksatt med pepparrot och serveras med nykokt färskpotatis.
-
Mozzarellafylld lammstek med tomatsås
Du behöver 1 st lammstek benfri ca 1 1 2 msk basilika 250 g mozzarellaostar 100 g skinka rökt 2 st vitlöksklyftor 2 tsk salt…
-
Lantpaté
Att bjuda på paté som förrätt med goda tillbehör eller varför inte som huvudrätt med varm svampsås till är alltid lika uppskattat. Man har verkligen pengar att tjäna på att laga patén själv istället för att köpa färdig. Så här går det till!
-
Buljongkokt fläskfilé med basilikasås
Att koka kött är något vi gör alldeles för sällan. Den här fläskfilén blir verkligen saftig. Bjud den tillsammans med en frisk, spännande basilikasås och massor av lättkokta grönsaker.
-
Prinsgryta
Populär korvgryta, som du kan bjuda kokt potatis, ris eller pasta till. Framifrån ser du baconlindad falukorv på medelhavsvis, korvspett med ostpotatis och prinsgryta. Recept på de andra två rätterna hittar du under respektive receptrubrik.
-
Gratinerad fläskfilé i senapssås (av Jessica i Piteå)
Du behöver 600 g fläskfilé smör salt och peppar 2 msk fransk senap 1 dl vatten 3 dl matlagningsgrädde 1 dl crème fraîche 1.5 st…















