-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Chorizofylld lövbiff med tomatrisoni
Den här rätten är som en risotto fast med pasta som ser ut som ris.
-
Pannacotta utan gelatin
En pannacotta som kan serveras till de som inte vill äta gelatin och till alla andra också förstås.
-
Kyckling med pekannötter och thairis
Riset får mycket smak från den färdiga kryddblandningen och passar perfekt till kycklingen.
-
Edamamebönor med fetaost
Ett gott tillbehör till middagen. Servera till kött eller kyckling.
-
Filorullar med ost och jalapeno
Små, kryddiga och frasiga rullar att servera som drinktilltugg eller på buffé. Du kan förbereda filorullarna fram till gräddningen ? pensla dem med olja och förvara dem i kylen.
-
Krustader med räkfyllning
Hade ni glömt bort 70-talets paradförrätt, räkfyllda krustader? Vi är som elefanter, vi glömmer aldrig. Varsågoda ? förrätternas förrätt på nytt!!
-
KOL: Agneta drömmer om att bila i Europa – med bärbar syrgastub
Agneta Anderssons liv är inte som förut. Sjukdomen KOL begränsar hennes tillvaro och två gånger har hon varit nära att dö. Men ge upp tänker hon inte göra. – Jag tar ett steg i taget, säger Agneta.
-
Krämiga kycklingcrêpes
Emellanåt gör jag en insats och steker rejält med pannkakor och fryser in med smörpapper emellan. Praktiskt att ha på lut när tiden tryter för vardagens matlagning, och perfekt att ha färdiga pannkakor när man vill göra crêpes.
-
Spenatpannkakor med laxost
Vanligast är väl att äta sylt till pannkakan, men med spenat i smeten känns en färskost med rökt lax och örter som ett festligt och annorlunda tillbehör.