Stekt fiskfile med mangosalsa

Du behöver 600 g fiskfilé av abborre, gös eller rödspätta 1 tsk salt 1 tsk kebabkrydda 0.5 tsk paprikapulver 0.5 dl sesamfrö 0.5 dl ströbröd...

Du behöver

  • 600 g fiskfilé av abborre, gös eller rödspätta
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kebabkrydda
  • 0.5 tsk paprikapulver
  • 0.5 dl sesamfrö
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 msk rapsolja

Salsa:

250 g mango fryst
2 st plommontomater
1 st rödlök
0.5 st chilipeppar röd spansk
1 tsk sirap eller honung
1 st lime rivet skal och pressad saft
salt och peppar

Servera med:

nachos

Gör så här

1
Skär fisken i bitar och lägg fisken i en skål. Salta och krydda med kebabkrydda och paprikapulver och gnid in runt fiskbitarna.

2
Blanda sesamfrö och ströbröd i en djup tallrik och vänd runt fiskbitarna i blandningen. Lägg fisken på smörpapper och låt den torka något. Stek fisken i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida. Låt rinna av på hushållspapper.

3
Salsa: Tina mangotärningarna. Skär tomaterna i tunna klyftor och ta bort kärnorna. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Dela och kärna ur och finhacka chilin. Blanda tomater, lök och chili med mango och smaksätt med sirap, limeskal och saft, salt och peppar. Servera till fisken tillsammans med nachos.

Scroll to Top