Alla artiklar

  • Limoncello

    Den italienska citronlikören är ett kärt semesterminne för många svenskar. Likören kan man göra själv hemma. Det viktiga är att bara använda den yttersta gula delen av citronskalet som innehåller den eteriska olja som ger likören dess smak. Saften kan man frysa och använda till drinkar.

  • Sardellkyckling med sallad på grillade tomater

    Den här smaksättningen med sardellkräm är vanligast till fisk, men den lyfter också en anonym kycklingfilé till oanade höjder. Tänk på att sardel-ler och parmesan ger rätten tillräcklig sälta.

  • Mixad bönsoppa med blåmusslor

    Du behöver 1 st nät blåmusslor ca 1 kg 1 dl vitt vin torrt svartpeppar 1 st burk cannellinibönor ca 400 g 6 dl kycklingbuljong…

  • Tomatiserad toskansk brödsallad

    Du behöver Till blötläggning: 400 g tomater polpa 1 dl vatten 1 msk rödvinsvinäger 500 g lantbröd dagsgammalt Sallad: 1 st rödlök 0.5 msk rödvinsvinäger…

  • Räkkakor med sesamdressing

    Du behöver 300 g räkor med skal 1 st torskfilé ca 300 g 1 st ägg 2 st salladslökar 1 msk färsk koriander 0.5 st…

  • Krämig räkpuck med räkrom

    Du behöver 4 skiva lantbröd Fyllning: 500 g räkor med skal 2 msk majonnäs 2 msk crème fraîche 2 msk hackad dill salt och peppar…

  • Räkpajer

    Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 1 dl havrekärnor Risenta 75 g smör 2 msk vatten Fyllning: 3 st ägg 1.5 dl vispgrädde salt och…

  • Fruktig räksallad med limedressing

    Du behöver 750 g räkor med skal 2 kruka krispissallad eller 1 huvud isbergssallad 2 st kiwi gröna 0.5 st ananas 1 st mango 250…

  • Tomatjelly med räk- och gurktopping

    Du behöver Tomatjelly: 5 st gelatinblad 4 dl tomatjuice t ex Granini 1 dl vin torrt vitt 1 msk tomatketchup 1 st selleristjälk salt svartpeppar…

Scroll to Top