-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Kronisk nästäppa blir att vanligare – ny effektiv medicin hjälper
Allt fler drabbas av kronisk nästäppa till följd av överdriven användning av nässpray. Det finns dock hjälp att få!
-
Enkla hallonmazariner
Mazariner är verkligen klassiskt goda bakverk. Så här års känns det helt rätt att förvandla dem till sommarmazariner med hjälp av hallonsylt. Njut dem kalla till en kopp kaffe eller nybakade och ljumma med en klick grädde och färska hallon.
-
Havreformar med jordgubbsgrädde
Till julen brukar jag baka de här kakorna och fylla dem med lingongrädde, men så här års passar jag på att njuta mina formar med jordgubbsgrädde.
-
Pizza Napoletana
Neapel är pizzans förlovade hemstad och det här är en typisk napoletansk pizza med en minimal men mycket smakrik fyllning.
-
Pizza med köttfärs
Någon form av charkuterier är vanligt på pizzor men prova gärna köttfärs, det är en spännande och mer annorlunda fyllning om man vill toppa pizzan med något ?köttigt?.
-
Pizza med getost och bacon
Getost och timjan är en god smakkombination och baconet ger en god sälta till pizzorna.
-
Tonfiskpizza med chili
Tonfisk på burk är praktiskt att ha på lut i sommarköket. God i sallad, som fyllning i matiga mackor eller som här på pizzan.
-
Grundrecept pizza
Hemligheten med en riktigt bra deg är att låta den jäsa i två omgångar. Först gör man en startdeg, sen tillsätter man mer mjöl och låter degen fortsätta jäsa.
-
Chokladsmulpaj med lingon
Du behöver Smuldeg: 1 dl sötmandel 75 g mörk choklad 1.5 dl siktat dinkelmjöl 1.5 dl havregryn 0.5 dl rörsocker 125 g smör Fyllning: 3.5…
-
Potatissallad med varmrökt lax
Du behöver 600 g potatis 125 g lax varmrökt 1 st salladshuvud 1 dl ärter tinade 2 msk kapris 1 st krasse liten ask 3…

















