-
Anna: Sonens flytt till USA krossade mitt hjärta
Jag hade länge sett fram emot att bli den perfekta farmodern för mina barnbarn. Men en dag chockade min son mig med nyheten om att de skulle flytta till USA. Jag tappade livsgnistan totalt.
-
Flaggspelet 21
Gissa vilket land flaggan tillhör och vinn Minitrisslotter!
-
Nyttiga mellanmål som är enkla att ta med till jobbet
Läsaren Beatrice behöver tips på nyttiga mellanmål hon kan ta med sig till jobbet. Hemmets Journals hälsokostexpert delar med sig av några idéer.
-
Mariabullar med rabarbersylt
Den klassiska Mariabullen är en petit-chou-bakelse toppad med frasig mördeg och fylld med gräddig vaniljkräm. Här får krämen dessutom sällskap av rabarbersylt.
-
Rabarberkaka med kanel
Rabarberkakan med kanel är både god och enkel att göra. Rör ihop smeten och toppa med rabarber, socker och kanel. Servera som den är eller med lite lättvispad grädde.
-
Rabarbertacos med kardemummagrädde
Överraska gästerna med en riktigt spännande efterrätt – rabarbertacos med sylt och grädde! De är både roliga att göra och goda att äta.
-
Höga kusten och Inlandsbanan – ett oförglömligt äventyr i norr
Med chartrad rälsbuss färdas vi på Inlandsbanan under tre dagar med besök i bland annat Kiruna, Jokkmokk och på ishotellet i Jukkasjärvi.
-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Varför är min syster så ond?
Jag hade gått och lagt mig, men kan inte sova i natt. Så jag skriver till dig. Jag och min son ska snart åka på…
-
Långkokt lammlägg med balsamico
Det här är en väldigt praktisk bjudrätt eftersom köttet sköter sig självt i ugnen. Långkokt kött blir alltid fantastiskt gott, speciellt om det, som här, får koka i vin och balsamvinäger. Säg till din kötthandlare i tid för att få de portionsstyckade lammläggarna.
-
Svamprisotto
Höstens risotto smaksätts förstås med svamp.
-
Tagliatelle al ragù
Det vi normalt kallar spaghetti bolognese existerar över huvud taget inte i Bologna! Här heter rätten tagliatelle al ragú, bandpasta med köttfärssås. I originalreceptet på ragù bolognese använder man inte köttfärs utan skär kött i tunna skivor och hackar det sedan mycket fint.
-
Zucchinisoppa
Den som odlar zucchini vet vilka mängder det kan bli. På sensommaren är zucchinin som bäst, då passar det utmärkt att laga den här krämiga soppan, som förstås är god året runt.
-
Chokladtartelette med hallon och mynta
Elegant klassiker som ger mersmak!
-
Persikor i vaniljlag
Du behöver 6 st persikor Lag: 1 st vaniljstång 1 l vatten 5 dl strösocker konservglas med nya gummiringar Servera med: Vispad grädde eller glass…
-
Nektarinpaj
Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 0.5 st citron rivet skal 2 msk strösocker 1 st äggula Fyllning: 150 g mandelmassa 0.5…
-
Köttfärslimpa med svamp och rödbeta
Du behöver 0.5 st gul lök 0.5 l kantareller färska smör 2 tsk torkad timjan 0.5 dl ströbröd 2 dl mjölk 1 dl rödbeta finriven,…