-
Nyopererad – vad händer sedan? Så tar du hand om dig själv efter ett ingrepp
De allra flesta blir opererade någon gång i livet och många är förberedda på att det kan bli jobbigt för kroppen. Ändå kan trötthet, illamående och nedstämdhet komma som en chock. Tillsammans med Ulrica Nilsson, professor i omvårdnad, går vi igenom hur du bäst hanterar tiden efter operationen.
-
Polska julkrubbor: Från återvunnet skräp till glittrande mästerverk
Nyligen invigdes på Sancta Birgitta Klostermuseum i Vadstena en stor utställning med julkrubbor – alla tillverkade av händiga amatörer i polska Krakow. Där, på andra sidan Östersjön, är julkrubbor en stor sak och varje år väljs den vackraste bland hundratals bidrag.
-
Stor köttfärspaj i långpanna
En härlig köttfärspaj, med både feta- och cheddarost, som räcker till många. Du lagar den enkelt i långpanna.
-
Kika in i mysigaste skogstorpet: ”Jag blir lugn när jag sitter och julpysslar”
Glasverandan avgjorde saken när det norska paret Vibeke och Hans Petter hittade sitt drömställe i svenska skogen. Dessutom fanns det plats att förverkliga Vibekes dröm – en vedugn i köket.
-
Veckans Sverigelotter 51
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 51
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Enkla krysset 51
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 51
Välkommen till Snabba krysset!
-
Vinn boken “Bettys bästa”!
Svara på en enkel fråga och ha chans att vinna en bok.
-
Spansk bondomelett med chorizo och paprikasås
Omelett är verkligen vad man gör den till. Den spanska potatisomeletten, tortilla, får här extra sting av chorizo. Tillsammans med paprikasåsen och en grönsallad är den perfekt som både lunch och middagsrätt. Tortillan är också en klassisk tapasrätt tillsammans med paprikasåsen och oliver.
-
Orientalisk korvpytt med rödbetshummus
En pytt kan innehålla nästan vad som helst, det handlar egentligen bara om att använda sin fantasi för att laga en pytt på nytt vis.
-
Fettuccine med salsiccia och svamp
Höstpasta med godsaker som italiensk korv, svamp, bacon och rött vin.
-
Lantpaté med champagnegelé och bacon
Smörrebröd med pastej, knaperstekt bacon och champinjoner är det danska originalet. Men med en skiva fransk lantpaté blir det ännu festligare. Och kronan på verket ? en lyxig champagnegelé.
-
Smörrebröd med räkor och Mörhultsröra
Ett berg av räkor och en krämig röra med gravad lax ? det här läckra smörrebrödet har verkligen allt som jag gillar.
-
Smörrebröd med rökt fårfiol och rödbetor
Smörrebröd med rökt fårfiol och rödbetor.
-
Päronmarmelad
Du behöver 1 kg päron 2 st lime 5 dl syltsocker 8 dl Gör så här 1 Skala, kärna ur och tärna päronen. Skrubba 1…
-
Inkokta päron
Du behöver 6 st päron stora Sockerlag: 1 st vaniljstång 10 dl vatten 4 dl strösocker 1 st citron pressad saft 2 st stjärnanis 2…
-
Päronmuffins
Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 50 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 1.25 dl filmjölk 2 st päron…

















