Alla artiklar

  • Anders Berglund: Här i Spanien kan jag komponera i solsken

    Den stränga vintern i Stockholm blev till slut för mycket för kapellmästaren Anders Berglund och hans hustru Christel. De bestämde sig för ett annat liv – någonstans där solen skiner minst 300 dagar om året.

  • Nötkolabitar

    Du behöver 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 dl strösocker 150 g smör 1 st ägg Fyllning 3 dl strösocker 0.5 dl sirap 1…

  • Äppelkaka med lingon

    En saftig kaka med både frukt och bär. God till kaffet som den är, men en klick vaniljsås är förstås aldrig fel.

  • Rosmarinbröd

    Rosmarinkryddade portionsbaguetter är bra festbröd. Baka i god tid, frys in och värm när det är dags för kalaset.

  • Hurtbullen

    Havregryn, dinkel, linfrön, nötter och frukt… Av det här enkla matbrödet kan man inte bli annat än pigg!

  • Klassisk Napoleonbakelse

    Är napolenbakelse något du bara äter när du går på konditori? Nu ska det bli ändring på det och vi visar dig precis hur du gör den själv steg för steg!

  • Laxpudding

    Laxpudding är min husmansfavorit. Den ska tillagas med rikligt med dill som är örtkryddan nummer ett för mig. Den ska serveras med riven pepparrot och smör, två andra favoriter. Och om det skulle bli något över, så passar den perfekt som matlåda. Vad kan man mer begära av en favorit?

  • Köttbullar med gräddsås

    Jag tröttnar aldrig på hemgjorda köttbullar! Med klassiska tillbehör och 70/30-blandning av nöt- och fläskfärs och havregryn i smeten. Då blir de saftiga och smakar som allra bäst!

  • Rårakor med fläsk och rårörda lingon

    En riktigt kär husmansklassiker. För att förgylla denna redan fantastiskt goda rätt ytterligare brukar jag servera smörsteka äppelklyftor till.

Scroll to Top