-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Italiensk köttfärslimpa
På svenska heter det köttfärslimpa och på italienska heter det polpettone. Och det är just en italiensk polpettone som är inspiration till detta recept med en lite annorlunda fyllning som mortadella, hårdkokta ägg, ricotta och basilika. Du måste bara prova!
-
Frisk äppelglögg
Visst kan man servera glöggen kall. Tillsammans med kryddor, cider och juice blir den en perfekt ingrediens i vinterbålet.
-
Lingonsangria
En nordisk variant med lingon, kanel och kryddnejlika.
-
Minttoppar
Du behöver 150 g mintmarsipan Odense 100 g vit choklad 2.5 msk ljusrött kakströssel eller frystorkade hallon Gör så här 1 Forma marsipanen till toppar…
-
Kyckling i kryddig tomatsås
Du behöver 2 st kycklingklubbor 1 msk smör 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk ingefära riven färsk 0.5 tsk kardemumma malen 0.5…
-
Ljummen potatissallad
Du behöver 350 g potatis sallad späd 120 g gröna bönor 1 st burk tonfisk i vatten, spara vattnet 2 msk olivolja vatten från tonfisken…
-
Karrékotletter
Du behöver 300 g delikatesspotatis 1 msk rapsolja 250 g karrékotletter 1 msk smör eller margarin 1 st paprika salt och peppar Servera med: sallad…
-
Falafel i pitabröd
Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st burk kikärter 120 g 2 tsk pressad citronsaft 2 tsk olivolja 2 tsk vatten…
-
Pasta med aubergine
Du behöver 0.5 st aubergine 1 msk olivolja salt och peppar 150 g pasta t ex spagetti pressad citronsaft 100 g körsbärstomater 15 g pinjenötter…