Alla artiklar

  • Italiensk köttfärslimpa

    På svenska heter det köttfärslimpa och på italienska heter det polpettone. Och det är just en italiensk polpettone som är inspiration till detta recept med en lite annorlunda fyllning som mortadella, hårdkokta ägg, ricotta och basilika. Du måste bara prova!

  • Frisk äppelglögg

    Visst kan man servera glöggen kall. Tillsammans med kryddor, cider och juice blir den en perfekt ingrediens i vinterbålet.

  • Lingonsangria

    En nordisk variant med lingon, kanel och kryddnejlika.

  • Minttoppar

    Du behöver 150 g mintmarsipan Odense 100 g vit choklad 2.5 msk ljusrött kakströssel eller frystorkade hallon Gör så här 1 Forma marsipanen till toppar…

  • Kyckling i kryddig tomatsås

    Du behöver 2 st kycklingklubbor 1 msk smör 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 tsk ingefära riven färsk 0.5 tsk kardemumma malen 0.5…

  • Ljummen potatissallad

    Du behöver 350 g potatis sallad späd 120 g gröna bönor 1 st burk tonfisk i vatten, spara vattnet 2 msk olivolja vatten från tonfisken…

  • Karrékotletter

    Du behöver 300 g delikatesspotatis 1 msk rapsolja 250 g karrékotletter 1 msk smör eller margarin 1 st paprika salt och peppar Servera med: sallad…

  • Falafel i pitabröd

    Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st burk kikärter 120 g 2 tsk pressad citronsaft 2 tsk olivolja 2 tsk vatten…

  • Pasta med aubergine

    Du behöver 0.5 st aubergine 1 msk olivolja salt och peppar 150 g pasta t ex spagetti pressad citronsaft 100 g körsbärstomater 15 g pinjenötter…

Scroll to Top