Alla artiklar

  • Gräddig svartkål med citronkyckling

    Du behöver 600 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin Marinad: 0.5 dl rapsolja 2 msk soja 2 st vitlöksklyftor 2 msk honung 1 st…

  • Wrap med julskinka

    Du behöver 400 g rödkål 1 st gul lök 1 msk rapsolja 2 st fikon färska 2 msk balsamvinäger 1 msk råsocker salt och peppar…

  • Grön wrap med grönkål

    Du behöver 0.5 st butternutpumpa 1 st rödlök 2 msk olivolja salt och peppar 100 g grönkål 2 msk olivolja 1 msk pressad citronsaft 1…

  • Fikon- och valnötsgrissini

    Perfekta som tilltugg på glöggbjudningen. Men de är också goda tillsammans med julens ostar eller en ostdipp av cheddar- eller stiltonost.

  • Blåbärsknäckebröd med mandel

    Köpt knäckebröd i all ära, men detta spröda hembakade knäckebröd med blåbär slår det mesta. Gott ihop med smakrika julostar.

  • Vörtkryddade Hönökakor

    Klassiska brödkakor som får en mild vörtsmak så här års. Passar lika bra till skinkmackan och pastejen som på julfrukosten.

  • Julbröd med porter

    Kalljästa bröd som får spännande smak av porter, malt, apelsin och juliga kryddor. Passar perfekt till skinkmackan, men också till julosten och dopp i grytan.

  • Julkavring

    Ett långjäst bröd som tar ett par dagar att baka, men i gengäld får man ett hållbart och mustigt bröd med den karaktäristiska, lite syrliga rågsmaken.

  • Mörkt hasselnötsbröd

    Det här stora och saftiga julbrödet med nötter, russin och frön är verkligen enkelt att baka. Bara att röra ihop, fylla en form och låta ugnen göra resten. Jag använder gärna mörk malt av korn i brödbaket eftersom det ger en mustig och lite bitter smak. Jag köper malten i hälsokostbutiken, men det går också bra att använda mörk sirap.

Scroll to Top