-
Restips för dig som älskar nostalgi – här är det som förr i tiden!
En lägenhet där tiden har stannat i mitten av 1900-talet, en charmig, gammaldags trästad och en väg kantad av retroupplevelser – runtom i landet finns flera resmål som minner om svunna tider. Här är guiden för dig som älskar nostalgi.
-
Parmesangratinerad potatis med lax
Potatisen blir magiskt god och krispig när den bakas i ugnen med parmesanost. Här serveras den med lax och aioli.
-
Friterad färskpotatis med skagenröra
Testa att fritera färskpotatisen och servera med en klick skagenröra! Det blir en lyxig liten rätt på buffébordet eller till fördrinken.
-
Lyxig prinsesstårta i glas – så gör du den trendiga desserten
Prinsesstårta i glas är en nygammal trend som gjort comeback på dessertbordet. Så här gör du den populära efterrätten!
-
Björn drabbades av blodcancer – räddades av systerns insats: ”Evigt tacksam”
När Björn Lindwret drabbades av blodcancer räddades han av storasyster Katarinas donation av stamceller. – Utan ”Kickan” är risken stor att jag inte suttit här idag, säger Björn.
-
Knäckig rabarberpaj
Rabarberpajen har ett knäckigt täcke med olika nötter och serveras med en underbar vaniljsås till. Det här är en riktig kalaspaj!
-
Saga: Min man fick välja – datorspel eller sin familj
Att bli föräldrar för andra gången skapade mer stress än vi räknat med. Anders slappnade av framför datorn på kvällarna och vårt samliv upphörde. Parterapi fick äktenskapet på fötter men så blev jag gravid igen.
-
Hemgjord fiskburgare med picklad gurka
Burgare är alltid ett säkert kort som går snabbt att tillaga på grillen eller på spisen. Här har vi en fräsch variant av fiskburgare med spätta, picklad gurka och citronmajonnäs.
-
Maxa skörden i sommar: 5 snabbväxande grönsaker att så igen och igen
Har du redan börjat skörda grönsaker, eller går du i väntans tider? Oavsett – fortsätt att så hela säsongen! Genom att kontinuerligt så snabbväxande grönsaker i omgångar kan du maxa skörden och få ut mer av ditt trädgårdsland. Vi tipsar om bra sorter att så igen och igen!
-
Gräddig svartkål med citronkyckling
Du behöver 600 g kycklingfilé 1 msk smör eller margarin Marinad: 0.5 dl rapsolja 2 msk soja 2 st vitlöksklyftor 2 msk honung 1 st…
-
Wrap med julskinka
Du behöver 400 g rödkål 1 st gul lök 1 msk rapsolja 2 st fikon färska 2 msk balsamvinäger 1 msk råsocker salt och peppar…
-
Grön wrap med grönkål
Du behöver 0.5 st butternutpumpa 1 st rödlök 2 msk olivolja salt och peppar 100 g grönkål 2 msk olivolja 1 msk pressad citronsaft 1…
-
Fikon- och valnötsgrissini
Perfekta som tilltugg på glöggbjudningen. Men de är också goda tillsammans med julens ostar eller en ostdipp av cheddar- eller stiltonost.
-
Blåbärsknäckebröd med mandel
Köpt knäckebröd i all ära, men detta spröda hembakade knäckebröd med blåbär slår det mesta. Gott ihop med smakrika julostar.
-
Vörtkryddade Hönökakor
Klassiska brödkakor som får en mild vörtsmak så här års. Passar lika bra till skinkmackan och pastejen som på julfrukosten.
-
Julbröd med porter
Kalljästa bröd som får spännande smak av porter, malt, apelsin och juliga kryddor. Passar perfekt till skinkmackan, men också till julosten och dopp i grytan.
-
Julkavring
Ett långjäst bröd som tar ett par dagar att baka, men i gengäld får man ett hållbart och mustigt bröd med den karaktäristiska, lite syrliga rågsmaken.
-
Mörkt hasselnötsbröd
Det här stora och saftiga julbrödet med nötter, russin och frön är verkligen enkelt att baka. Bara att röra ihop, fylla en form och låta ugnen göra resten. Jag använder gärna mörk malt av korn i brödbaket eftersom det ger en mustig och lite bitter smak. Jag köper malten i hälsokostbutiken, men det går också bra att använda mörk sirap.