-
Fästingarna blir fler – och farligare: Så skyddar du dig mot smitta
Fästingar finns i så gott som hela Sverige och de kan vara aktiva året runt. Det kommer nya exotiska fästingar hit i takt med att klimatet förändras och de kan sprida nya sjukdomar. Vissa kan vi skydda oss mot, andra inte. Men det går att minska risken att bli biten.
-
Sara: Är min man en stor egoist – eller kräver jag för mycket?
Jag önskar att min man ska vara 100 % lojal mot mig, men han sätter alltid sina egna behov först. Ber jag om för mycket?
-
Anna Brolin har hittat lyckan igen – efter skilsmässan: ”Jag har varit sjukt ledsen”
För journalisten och programledaren Anna Brolin var det en stor sorg att separera från sina barns pappa. Men det nya vardagslivet fungerar bra och nu är Anna kär på nytt.
-
Vinn veckans hälsovinster!
Nu har du chansen att vinna återfuktande hudvård från CCS och ögondroppar och gel från Thealoz Duo!
-
Enkla krysset 20
Välkommen till Enkla krysset!
-
Snabba krysset 20
Välkommen till Snabba krysset!
-
Veckans Sverigelotter 20
Ta chansen att tävla om Sverigelotter varje vecka!
-
Veckans Triss 20
Här kan du vinna Trisslotter – varje vecka!
-
Johanna, 50, lever off grid i skogen: ”Mitt mål är att bli så självförsörjande som möjligt”
För inte så länge sedan var Johanna Karlsson, 50, helt inne i Stockholms stressiga storstadsliv. Men efter en tuff separation lockade en enklare tillvaro.
-
Potatispirog med ägg och ansjovis
Piroger är bra utflyktsmat och de är lika goda varma som kalla. De är förstås godast att njuta av nybakade, kanske som kvällsrätt med ett glas öl till. Du kan också servera dem istället för bröd till en potatis- och purjolöks-soppa eller en kopp värmande buljong. Pirogerna kan frysas och sprödvärmas i ugnen på 150?175 grader, 5?10 minuter.
-
Quiche med skinka och brieost
En ost- och skinkpaj är alltid lika gott, och med brieost känns den ännu mer lyxig. Har du möjlighet att köpa opastöriserad ost istället för den färdigpackade är det att rekommendera.
-
Viltfärspizza
En annorlunda och matig topping på pizzan är timjankryddad viltfärs, Västerbottensost och äpple.
-
Pepparkakshus i januari? Javisst! Här är Sveriges finaste!
I fjolårets stora fototävling på Hemmets Journals Julsajt efterlyste vi Sveriges finaste pepparkakshus. Och vilka fantastiska skapelser vi fick se! Juryn hade ett tufft jobb men till slut fastnade vi för en vinnare – och fem stycken hedersomnämnanden!
-
Kladdkaka i portionsformar
En dessert som älskas av alla!
-
Champagnesås
Såsen får en lätt syra genom att vinet hälls i vid servering, men det balanserar fint mot räkornas och nötternas naturliga sötma.
-
Pinje- och räkbakad torsk med champagnesås
Lättlagad fiskrätt med lyxkänsla. Pinjenötter och räkor får förgylla festrätten tillsammans med en krångelfri, mousserande vinsås.
-
Blomkålssoppa med rucola och parmesanost
Du behöver blomkål ca 400 g 1 st vitlöksklyfta olivolja 5 dl vatten 1 st kycklingbuljongtärning 50 g rucolasallad 0.5 dl vispgrädde flingsalt nymald peppar…
-
Hjärtats löjromstoast
Inled middagen med ett glas bubbel och en läcker löjromstoast. Brödet kan stekas i god tid, men vänta med att breda på ost och löjrom till servering.