Alla artiklar

  • Potatispirog med ägg och ansjovis

    Piroger är bra utflyktsmat och de är lika goda varma som kalla. De är förstås godast att njuta av nybakade, kanske som kvällsrätt med ett glas öl till. Du kan också servera dem istället för bröd till en potatis- och purjolöks-soppa eller en kopp värmande buljong. Pirogerna kan frysas och sprödvärmas i ugnen på 150?175 grader, 5?10 minuter.

  • Quiche med skinka och brieost

    En ost- och skinkpaj är alltid lika gott, och med brieost känns den ännu mer lyxig. Har du möjlighet att köpa opastöriserad ost istället för den färdigpackade är det att rekommendera.

  • Viltfärspizza

    En annorlunda och matig topping på pizzan är timjankryddad viltfärs, Västerbottensost och äpple.

  • Pepparkakshus i januari? Javisst! Här är Sveriges finaste!

    I fjolårets stora fototävling på Hemmets Journals Julsajt efterlyste vi Sveriges finaste pepparkakshus. Och vilka fantastiska skapelser vi fick se! Juryn hade ett tufft jobb men till slut fastnade vi för en vinnare – och fem stycken hedersomnämnanden!

  • Kladdkaka i portionsformar

    En dessert som älskas av alla!

  • Champagnesås

    Såsen får en lätt syra genom att vinet hälls i vid servering, men det balanserar fint mot räkornas och nötternas naturliga sötma.

  • Pinje- och räkbakad torsk med champagnesås

    Lättlagad fiskrätt med lyxkänsla. Pinjenötter och räkor får förgylla festrätten tillsammans med en krångelfri, mousserande vinsås.

  • Blomkålssoppa med rucola och parmesanost

    Du behöver blomkål ca 400 g 1 st vitlöksklyfta olivolja 5 dl vatten 1 st kycklingbuljongtärning 50 g rucolasallad 0.5 dl vispgrädde flingsalt nymald peppar…

  • Hjärtats löjromstoast

    Inled middagen med ett glas bubbel och en läcker löjromstoast. Brödet kan stekas i god tid, men vänta med att breda på ost och löjrom till servering.

Scroll to Top