AVSLUTAD RESA: Sorrento, Capri & Amalfi – se allt det vackraste av Italien

Sorrentohalvön i det sydliga Italien bjuder på hisnande sköna vyer och fantastiskt god mat. Under en vecka frossar vi i det bästa Italien har att erbjuda!

Till Sorrentohalvön och den romantiska ön Capri i havet utanför sökte sig tidigt kejsare och andra prominenta gäster. Klimatet och inte minst de enastående vackra vyerna lockade.

På sydsidan av halvön löper Amalfikusten med pastellfärgade hus och måleriska byar som klamrar sig fast på de branta sluttningarna. Inåt land tornar vulkanen Vesuvius upp sig. Vid dess fot vilar den återupptäckta staden Pompeji, som får antikens civilisation att te sig levande.

Vi tar del av skönheten, historien och det italienska köket, provar vin och limoncello. Två nätter bor vi på Capri, fem i Sorrento. Med oss på resan har vi en kunnig guide och som alltid blir vi en trevlig grupp med HJ-läsare som reser tillsammans.

Högt belägna Villa Rufolo bjuder på en oförglömlig utsikt. Foto: Kristina Jacobson

Upplev Italien 24–31 maj 2023

Dag 1: Neapel och Capri

Under dagen landar vi på Neapels flygplats. Där väntar en buss på att ta oss vidare mot stadens hamnområde. Från hamnen Molo Beverello tar vi snabbfärjan ut till Marina Grande på ön Capri. Med hjälp av minibussar når vi slutligen Hotel Biancamaria, beläget i gamla stan i Anacapri. Här bor vi de två första nätterna på vår resa. En god middag avrundar dagen på bästa sätt.

Dag 2: Capri

Efter att vi intagit vår frukost ägnar vi dagen åt att lära känna Capri tillsammans med vår lokalguide. Vi besöker Villa San Michele, uppförd av den svenske läkaren och författaren Axel Munthe. Under dagen gör vi även en stadsrundtur och en båttur. Förbered dig på en oförglömlig dag på denna vackra ö.

Vackra, färgglada Sorrento är vår bas under fem nätter. Foto: TT

Dag 3: Capri och Sorrento

Förmiddagen är fri att på egen hand njuta av Capri några sista timmar innan vi tar färjan till Sorrento. Efter incheckning på vårt hotell gör vi en gemensam stadspromenad för att lära känna omgivningarna lite bättre. Staden bjuder på smala gränder med små pittoreska butiker och kaféer varhelst du går. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4: Ischia och Neapel

Vi beger oss till piren för att med båt ta oss till den vackra ön Ischia där vi upptäcker platser tagna ur Elena Ferrantes roman Min fantastiska väninna. Dagen förgylls av historier om platser som författarens böcker. Efter en promenad genom den vackra byn Sant Angelo återvänder vi till Nepal där stadskärnans smala gator bjuder in till historiska platser och eleganta shoppinggator.

Dag 5: Egna strövtåg

Tid för egna aktiviteter i Sorrento. Vår guide ger gärna tips och förslag på aktiviteter och utflykter.

Självklart njuter vi av italiensk mat av yppersta klass. Foto: TT

Dag 6: Amalfikusten

Vi tar oss till den södra delen av Sorrentohalvön, Amalfi­kusten, där en slingrande väg leder oss ner till byn Positano med pastellfärgade hus med små trädgårdar och terrasser som klättrar på de branta sluttningarna. Allra bäst upplever man de storslagna vyerna från sjösidan. Därför byter vi färdmedel för en stund för att njuta av utsikten från en båt. Vi lägger till i staden Amalfi där tid ges för att besöka den vackra katedralen från 800-talet eller ta ett bad i havet. Vi fortsätter sedan till Ravello där vi besöker Villa Rufolo som bjuder på en fantastisk panoramautsikt. Gemensam middag på kvällen.

Dag 7: Pompeji

Under förmiddagen gör vi en utflykt till staden Pompeji, som grundades på 600-talet f Kr och är en av de bäst bevarade och utforskade städerna från antiken. År 79 drabbades Pompeji av Vesuvius vrede och begravdes under sex meter pimpsten och aska. Här finns välbevarade byggnader med målningar och skulpturer, tempel, teatrar, bad och mycket annat som ger oss en bild av hur man levde för över 2 000 år sedan. Vid återkomsten till Sorrento besöker vi en lokal likörproducent för att provsmaka en av områdets specialiteter, den berömda limoncellon. Därefter får vi tid att strosa runt på egen hand. Middag.

Dag 8: Hemresa

Efter frukost är det dags att sätta kurs mot Neapels flygplats. Vi tackar Sorrentohalvön och Capri för en resa som bjudit på vidunderliga vyer, historiska kulturar och kulinariska upplevelser.

Under en båttur runt Capri kommer vi nära Faraglioni, de tre stenarna som stiger upp ur havet vid öns södra kust. Foto: Fotoeca Enit

Resefakta Sorrento, Capri & Amalfi 24–31 maj 2023

Avresa: 24 maj 2023

Hemresa: 31 maj 2023

Avgång från Arlanda, Göteborg och Köpenhamn

Pris: 19 495 kr per person i del av dubbelrum

Allt detta ingår:

 • Guide
 • Whispers
 • Flyg från Arlanda, Göteborg eller Köpenhamn till Neapel t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Italien enligt ­program.
 • Logi i tvåbäddsrum med dusch/wc (2 nätter Capri, 5 Sorrento)
 • Båtresa Neapel-Capri och ­Capri-Sorrento
 • 7 frukostar, 1 lunch, ­ 5 middagar
 • Provsmakning limoncello
 • Utflykt till ön Ischia
 • Båttur Positano-Amalfi, båttur runt Capri
 • Rundtur på Capri och Amalfikusten
 • Utflykt till Pompeji
 • Inträde Villa San Michele, Villa Rufolo & Pompeji
 • Representant från Hemmets Journal vid minst 25 deltagare

Tillägg per person:

 • Enkelrum 3 345 kr
 • Avbeställningsskydd 800 kr

Boka så här: Ring Jörns på telefon 0770-787 000 eller mejla info@jorns.se

Begränsat antal platser. Vi ­reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Hemmets Journal, Icakuriren och Jörns resor.

Presenteras av:

Scroll to Top