AVSLUTAD RESA: Underbara dagar i Wien – med opera och Spanska ridskolan

Här får du chansen att njuta av såväl opera som Sachertårta. Och besök på Spanska ridskolan och slottet Schönbrunn ingår!

Wien är en fantastiskt vacker stad där Mozart, Beethoven och flera andra kända kompositörer skapade sina mest berömda verk. Men Wien är mer än Mozart och wienervals. Praktfulla slott, som Schönbrunn och Hofburg, och magnifika parker och monument påminner om att Wien en gång var medelpunkt i det mäktiga habsburgska riket.

Vår kunniga guide kommer att bjuda oss på några av ­stadens bästa upplevelser och sevärdheter. Spanska ridskolan, Schönbrunn och kryssning i den undersköna Wachaudalen är några av ingredienserna.

En föreställning av operan Muntra fruarna i Windsor på Volksoper fulländar upp­levelsen!

Välkommen att följa med!

Dürnstein är en av vinorterna vi passerar under vår Donaukryssning Foto: TT

Wien 23–26 maj 2023

Dag 1

Efter ankomst till Wiens flygplats tar vi oss med buss in till centrum och vårt fyrstjärniga hotell, Hotel Ananas. På resan in får vi ett första intryck av Wien. Stadens kejserliga förflutna är påtagligt, de historiska skatterna oräkneliga. Hofburg, habsburgarnas vinterresidens och numera presidentens säte, katedralen Stefansdomen, Schönbrunn, den forna kejsarfamiljens grandiosa sommarpalats, är bara några av sevärdheterna.

Nöjesparken Prater, känd från filmklassikern Den tredje mannen och fantasieggande Hundertwasserhaus är andra besöksmål. En del möter vi under rundturen, annat får vi tillfälle att se på egen hand. Eftermiddagen är fri att efter eget tycke och smak upptäcka Wien.

Kanske tar du in stadens skönhet från en hästdroska, en så kallad fiaker? Eller varför inte prova något sött på klassiska Café Sacher? Gemensam middag på restaurang.

Sachertårta smakar godast på Café Sacher! Foto: TT

Dag 2

Dagen inleds med ett besök på världsberömda Spanska ridskolan, där man i 400 år vårdat den klassiska ridkonsten. Vi får vara med under de vita lipizzanerhästarnas morgonträning som sker till musik – en uppvisning i perfekt harmoni! Hästarna föds för övrigt mörka och vitnar med åren.

Vi gör även en guidad stadspromenad och får därefter lite tid på egen hand. Tidig kväll äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang och beger oss därefter till Volksoper för att njuta av operan Muntra fruarna i Windsoer.

På magnifika Volksoper njuter vi av opera i världsklass. Foto: Dimo Dimov/Volksoper

Dag 3

Idag lämnar vi för en stund Wien för dess vackra omgivningar. Med buss tar vi oss till Krems an der Donau, centralort för vinproduk­tionen i Wachaudalen.
Här­ifrån ska vi njuta av en seglats ”an der schönen blauen ­Donau”!

I sakta mak glider vi fram genom Wachaus underbara dalgång. Sträckan anses vara en av de vackraste på Donau. Storslagna scenerier med vinodlingar som i terrasser biter sig fast på sluttningarna fyller vårt blickfång. Vinorterna Dürnstein, i vars borg den engelska kungen Rikard Lejonhjärta satt fången, och Spitz passerar revy.

Vi seglar söderut, motströms, mot Melk, vars praktfulla benediktinkloster gett staden berömmelse. Under en gemensam promenad ser vi mer av Melk innan vi åter beger oss mot Wien för att besöka en vinkällare med vinprovning. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Hundertwasserhaus tillhör de mest udda byggnadsverken i Europa.

Dag 4

Efter frukost beger vi oss med tunnelbana till Schönbrunn där vi förses med ­audioguider och får se ­flera av de pampiga salarna och även slottsparken. På slottet har bland andra kejsarparet Franz Josef och Sisi bott, ­liksom kronprins Franz Ferdinand – han som mördades, vilket blev starten till första världskriget.
Det var också här Mozart, som 6-åring, hade sin första konsert i Wien. Våra flyg ­avgår först på eftermiddagen/kvällen varför vi även denna dag får tid att ta del av Wiens rika utbud!

Vid ett besök på Spanska ridskolan får vi bekanta oss med de vita lippizzaner-hästarna. Foto: TT

Allt du behöver veta om din resa till Wien

Avresa: 23 maj 2023.

Hemkomst: 26 maj 2023.

Pris: 13 695 kr med del i ­dubbelrum.

Avreseorter: Köpenhamn ­Kastrup, Göteborg Landvetter och Stockholm Arlanda

I priset ingår:

 • Flyg Wien t/r inkl flygskatt
 • Bussresor i Wien
 • Logi i dubbelrum med dusch/wc 3 nätter
 • Svensktalande guide
 • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 deltagare
 • Whispers (hörsnäckor)
 • Tre frukostar och två middagar (dag 1 och 2)
 •  Guidad stadsrundtur i Wien
 •  Biljett till Muntra fruarna i Windsor
 • Inträde Schönbrunn och Spanska ridskolan
 • Utflykt i Wachaudalen med båttur på Donau (Krems–Melk)
 • En vinprovning (4–5 viner)

Tillägg per person:

 • Enkelrumstillägg: 1 495 kr
 • Avbeställningsskydd: 600 kr

Bokning: Ring Jörns Resor 0770-78 70 00 eller mejla info@jorns.se

Vid bokning får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och ­tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Presenteras av

Scroll to Top