AVSLUTAD RESA: Följ med oss till Berlin och Hamburg: Upplev det bästa av Tyskland med tåg!

Följ med på en spännande tågresa och upptäck kulturstäderna Berlin och Hamburg. En rejäl dos historia, spännande stadsvandringar, musikföreställning på Elbphilharmonie och gårdsbesök där vi avnjuter en middag med sparris, tyskarnas vårfavorit.

Följ med oss till Berlin och Hamburg 29 april–5 maj 2022

Berlin är en av Europas mest vitala huvudstäder. Vi får ta del av stadens historia, från tiden som stolt huvudstad för kejsardömet Tyskland genom nazitiden, efterkrigstiden med Berlinmuren och fram till idag. Förintelsemonumentet är ett 19 000 kvadratmeter stort minnesmonument över Europas sex miljoner judiska offer. Det är en stark men fridfull hyllning till de människor som miste sina liv, en plats som inbjuder till reflektion.

Hamburg är Tysklands näst största stad och har på senare år fått en ordentlig ansiktslyftning. Rådhuset inhyser både senaten och parlamentet och är en fin sandstensbyggnad från slutet av 1800-talet. Här finns 647 rum, fler än i Buckingham Palace i London.

Elbphilharmonie har kommit att bli Hamburgs nya landmärke och stadens motsvarighet till operan i Sydney, vi får både rundvandring och gå på konsert.

Från mitten av april till slutet av juni pågår sparrissäsongen i Tyskland. Då öppnar man upp festivaler, marknader och serverar fantasifulla sparrisrätter. I vissa byar utser man “sparrisens drottning” och i andra tävlar man om vem som skalar sparris snabbast. Det är bara att börja öva om du vill ställa upp!

AVSLUTAD RESA: Följ med oss till Berlin och Hamburg: Upplev det bästa av Tyskland med tåg!
Brandenburger Tor har överlevt två världskrig och är idag en symbol för det återförenade Berlin.

Berlin och Hamburg 29 april–5 maj 2022

Dag 1

Tåg Stockholm-Berlin. Vi kliver ombord på Snälltåget till Berlin. Middag finns att köpa ombord i restaurangvagnen, men bord måste ­bokas i förväg.

Dag 2

Berlin. Frukost ombord på tåget före ankomst i Berlin. Transfer till hotellet där vi lämnar vårt bagage, rummen får vi först senare. Efter gemensam välkomstlunch gör vi en stadspromenad och får ett första intryck av Berlin, med paradgatan Unter den Linden, Brandenburger Tor och Humboldt Forum. Efter incheckningen är det middag på egen hand. Kvällen fri för egna aktiviteter.

AVSLUTAD RESA: Följ med oss till Berlin och Hamburg: Upplev det bästa av Tyskland med tåg!
Elbphilharmonie i Hamburg är tänkt att likna en segelbåt.

Dag 3

Idag får vi en inblick i Berlins mörkaste historia. Vi besöker platsen där Adolf Hitlers bunker låg, Förintelsemonumentet, gränsstationen Checkpoint Charlie och så får vi en guidad visning på Judiska museet. Vi avrundar dagen med gemensam middag. Hackescher Markt som ligger i de gamla judiska kvarteren, är en bra plats att slå sig ned och summera dagen på.

Dag 4

En förmiddag för egna strövtåg. Kanske upptäcker ni stadsdelen Kreuzberg eller den gamla arbetarstadsdelen Friedrichschain med sin alternativa känsla. På eftermiddagen kliver vi ombord på tåget till Hamburg, en resa på cirka två och en halv timmar. Vi checkar in på vårt hotell och har kvällen fri på egen hand.

AVSLUTAD RESA: Följ med oss till Berlin och Hamburg: Upplev det bästa av Tyskland med tåg!
Vi får njuta av sparris – Tysklands ”vita guld”.

Dag 5

Hamburg. Vi upplever Hamburg till fots. Vi får en fantastisk utsikt över staden från tornet i S:t Michaeliskyrkan. Vi promenerar över broarna till Hamburgs gamla stad där vi äter lunch på stadens rådhus. Tidig kväll blir det tid för att äta någonting på egen hand innan vi samlas igen för att uppleva en konsert på Elbphilharmonie.

Dag 6

Hamburg och hemresa. Vi går ombord på en pråm som blir vårt färdmedel under ett par timmar. På vår färd på floden Elbe ser vi bland annat Europas största flodö. Efter båtturen finns egen tid för lunch. Vi besöker på eftermiddagen en sparrisgård med visning av sparrisproduktionen. Vi sätter oss till bords och blir serverade en trerättersmiddag där sparris utgör temat. Tillbaka till Hamburg och tågstationen sen kväll. Vi kliver ombord tåget till Sverige strax före midnatt.

Dag 7

Hemkomst. Ankomst till Malmö tidig morgon och till Stockholms central under eftermiddagen.

Resefakta

Avresa: 29 april 2022

Hemresa: 5 maj 2022

Pris: 19 900 kr per person.

I priset ingår:

 • Tåg Stockholm–Berlin, Berlin–Hamburg och Hamburg–Stockholm (Andra orter där snälltåget stannar: bl a Norrköping, Linköping, Nässjö, Alvesta, Lund, Malmö)
 • Del i 6-bäddskupé i 2 nätter.
 • Del i tvåbäddsrum på hotell i Berlin och Hamburg.
 • Frukost varje dag (även på tåget), 2 luncher och 2 middagar.
 • Alla transporter i Berlin och Hamburg enligt programmet.
 • Alla inträden och besök enligt programmet: Humboldt Forum, Förintelsemonumentet, Judiska museet, båttur i Hamburg, guidad tur och konsert på Elbphilharmonie, besök på sparrisgård.
 • Färdledare.
 • Representant från Hemmets Journal vid fler än 25 deltagare.

Tillägg:

 • Dryck och måltider som ej nämns ovan
 • Enkelrumstillägg: 3 200 kr (gäller 4 nätter på hotell, ej tåg)
 • Tillägg egen kupé för 2 personer som reser tillsammans: 2 500 kr/person

Boka så här:

Ring Världens Resor 08–669 55 25 eller på www.varldensresor.se/temaresor/icakuriren

Vid bokning får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabell­ändringar utanför vår kontroll.

Ett samarbete mellan Hemmets Journal/Icakuriren och Världens Resor.

Scroll to Top