• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • En underbar resa genom vinernas ABC

  Alsace, Bourgogne, Champagne ... För dig som älskar vin har vi satt samman den perfekta resan. Den tar oss igenom tre berömda vindistrikt och innehåller förstås flertalet provsmakningar. Lägg till det kulturella sevärdheter som katedralen i Reims och vi vågar utlova en oförglömlig resa!

  En underbar resa genom vinernas ABC
  I småstadsidyllen Cochem vid Moseldalen gör vi resans första vinprovning.

  Vitvinslandskapet Alsace med sin spännande historia, de vita storkarna och vinrankorna längs Route des Vins måste upplevas. Sedan tar klassiska Bourgogne över med en symfoni av kvalitetsviner, från Chablis i norr till Beaujolais i söder. I Chablis får vi reda på varför den gröna chardonnaydruvan trivs så ypperligt här.

  Den burgundiska regionen har också ett rikt kulturhistoriskt arv med romanska kloster, slott och charmiga byar. När vi lämnat A och B når vi C, där vi njuter av lyxiga bubblor i romantiska Champagne, med huvudstaden Épernay där Dom Pérignon står staty.

  I det gotiska mästerverket katedralen i Reims kröntes de franska kungarna. Givetvis besöker vi den. Förutom att lära oss om champagnetillverkning besöker vi en chokladtillverkare.

  Den berömda vinstaden Beaune är som gjord för promenader, vi beskådar ståtlig 1600-tals arkitektur och medeltida korsvirkeshus. Vi gör också ett besök på Hôtel-Dieu, det före detta sjukhus som nu är museum och berömt för sitt vackra tak.

  Visste du förresten att det franska språket har förresten samma ord för "skål" och "­hälsa"? Santé!

  Vinodlingar så långt ögat når! Den här resan tar oss genom tre berömda vindistrikt.

  Frankrike 9–17 oktober 2021

  Dag 1
  Från Öresundsterminalen åker vi med buss genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Framåt kväll nalkas middag på Vienna House Easy Hotel i Wuppertal, ca 72 mil.

  Dag 2
  Resan fortsätter söderut och vi tar sikte mot småstadsidyllen Cochem vid Moseldalen för lunch och resans första vinprovning. Därefter åker vi vidare till Alsace och den charmiga orten Andlau omgiven av vinodlingar, där vi bor på Hotel Kastelberg, ca 48 mil.

  Vi gör ett besök i den pittoreska staden Colmar.

  Dag 3

  Vi bekantar oss med Alsace och dess spännande historia. Vår utflykt går längs Route des Vins med populära Riquewihr och Colmar samt vinprovning i Andlau hos familjen Wach med mycket prisvärda kvalitetsviner.

  Dag 4

  Au revoir till Alsace, på vägen mot Bourgogne besöker vi dess vackra huvudstad Dijon. Här kan vi passa på att inhandla den berömda senapen. På eftermiddagen anländer vi till Beaune där vi checkar in på Brit Hotel au Grand Saint Jean, ca 35 mil. Vi tar en stadspromenad på kvällen och avslutar med middag, en äkta boeuf bourguignon, och vin.

  Den mäktiga gotiska katedralen i Reims är väl värd ett besök.

  Dag 5

  Nu ska vi fördjupa oss i sköna Bourgogne. På utflykten provar vi vin hos en lokal producent och besöker Hôtel-Dieus med sin fantastiska arkitektur.

  Dag 6

  Vi beger oss mot Champagne, och gör uppehåll i Chablis där vi äter lunch och provsmakar vin. På eftermiddagen anländer vi till Ibis Styles Hotel Centre Cathédrale i Reims, ca 33 mil. Reseledaren tar med oss på stadspromenad, med ­efterföljande middag.

   

  Hôtel-Dieus med sin fantastiska arkitektur.

  Dag 7

  Champagne är Frankrikes nordligaste vinregion och den enda platsen i hela ­världen där man tillverkar äkta champagne! På vår ­intressanta utflykt stiftar vi bekantskap med landskapets spännande historia och njuter av de gudabenådade bubblorna.

  Dag 8

  På morgonen lämnar vi Champagne, får intressant guidning under dagen och stannar till i Luxemburg för lunch. På kvällen når vi Beckum och Hotel Höxberg där middag väntar, ca 57 mil.

  Dag 9

  Efter en tysk hotellfrukost beger vi oss mot Sverige igen med stopp för lunch i norra Tyskland. Via färjan från Puttgarden når vi Danmark och till sist Malmö vid 20-tiden efter 65 mil.

  Vi får rikliga tillfällen att smaka det goda som regionen erbjuder.

  Resefakta

  Resdatum: 9–17 oktober 2021
  Pris: 12 995 kr per person i ­dubbelrum
  Avreseort: Malmö, Öresundsterminalen. Möjlighet finns att boka bussanslutning från Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och därom söder ­liggande orter samt tåg­anslutning med Snälltåget från ­Stockholm, Norrköping, Linköping. Möjlighet finns även att boka hotellövernattning i Malmö dagen före/efter. Gratis inhägnad parkering för de som kör själv.

  I priset ingår:

  Resa i komfortbuss med ­Scandoramaguide.

  • 8 frukostar, 2 luncher och 6 middagar.
  • Alla utflykter och arrangemang enligt programmet.
  • Representant för Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar.

  Tillägg:

  • Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV.
  • Reseförsäkring: 355 kr (som komplement till hemförsäkringen).
  • Enkelrumstillägg: 2 995 kr
  • Måltidsdryck.

  Boka så här:

  Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan:

  www.scandorama.se/hemmetsjournal

  Vid bokningen får du övriga resevillkor.

  Vi reserverar oss för eventuella program-, pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

  Vi följer noggrant UD och Folkhälso­myndighetens rekommendationer. Researrangörerna anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet erbjuder vi möjligheten att kostnadsfritt avboka resan fram till 10 augusti 2021.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!