AVSLUTAD RESA: Underbara sensommardagar i Alperna!

Gasteiner-dalen bjuder på Österrikes vackraste alpmiljö. Njut av det behagliga klimatet och lyxigt boende på Hotel Salzburger Hof. Följ med på utflykter till Venedig, Mozarts hemstad Salzburg och den spektakulära Grossglockner Hochalpenstrasse.

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Våra resor till Alperna är mycket populära. Det är något alldeles särskilt med de mäktiga bergen, de blomstrande alpängarna och kornas skällor som klämtar.

Bad Gastein har varit en populär kurort ända sen 1800-talet då kungligheter och dåtidens kändisar åkte dit för att bada i de varma källorna och bo på något av alla de pampiga hotellen. Det drygt 40-gradiga termalvattnet strömmar med miljontals liter varje dygn ner från källorna från de omgivande bergen och leds in i de större kurhotellen.

Vårt fyrstjärniga Hotel Salzburger Hof är känt för sina relaxavdelningar med spa, gym, pooler och bastu. Och inte att förglömma – fantastisk mat med femrättersmiddagar, förstklassig underhållning och god service.

Vi får också uppleva en stadsrundtur i världsstaden Berlin samt en guidad promenad i Prag, med kunniga svensktalande guider. Utflykterna, mot tillägg, är noggrant utvalda och gör din resa fulländad. Unna dig att följa med på alla eller välj ut dina guldkorn och gör egna upptäckter i den vackra omgivningen!

AVSLUTAD RESA: Underbara sensommardagar i Alperna!
Vårt hotell, Salzburger Hof, ligger otroligt vackert med Alperna som fond.

Bad Gastein 9–19 september 2021

Dag 1

Buss Malmö-Berlin. Stadsrundtur och sedan incheckning på Hotel Brandenburg, med middag och dryck.

Dag 2

Vi fortsätter mot Dresden för lunchstopp. Incheckning på Aqua Palace Hotel i Prag. Tjeckisk middag med dryck och underhållning på Restaurang Plzenska.

AVSLUTAD RESA: Underbara sensommardagar i Alperna!
På väg mot Alperna stannar vi i Berlin och ser bland annat Brandenburger Tor.
Foto: iStock

Dag 3

Guidad promenad i Prag, vi besöker Rådhustorget och Vaclavplatsen. Från Karlsbron har vi en fantastisk vy mot S:t Vituskatedralen. Efter lunch åker vi mot alperna och checkar in på Salzburger Hof där vi serveras välkomstbuffé.

Dag 4

Guidad rundvandring i Bad Gastein. På eftermiddagen rekommenderar vi en promenad till alphütten Bellevue Alm. Middag och underhållning på hotellet.

AVSLUTAD RESA: Underbara sensommardagar i Alperna!
Bad Gastein är fullt av vackra kurhotell och omgivningarna är storslagna!

Dag 5

Heldagsutflykt till Salzburg, med guidad tur i gamla stan och Mozarts födelsehus. Vi gör ett kafébesök innan vi återvänder till Bad Gastein och kvällens middag.

Dag 6

Tillval: Utflykt med buss till Grossglockner Hochalpenstrasse. Turen mot Gross-glockner (3798 m ö h) går genom nationalparken Hohe Tauern. Efter lunchuppehåll med utsikt stannar vi till i den vackra byn Heiligenblut. Vinprovning på kvällen.

AVSLUTAD RESA: Underbara sensommardagar i Alperna!
Vårt hotell i Bad Gastein har fantastiska relaxavdelningar.

Dag 7

Tillval: Dagstur till Venedig med besök på Markusplatsen, Dogepalatset, Suckarnas bro och Rialtobron. Det finns tid för gondolfärd, shopping med pastalunch och mycket mer. Supé på Ritz Restaurang.

Dag 8

Tillval: Halvdagsutflykt till Örnnästet. Som alternativ ges möjlighet att följa med på promenad till Bad Gasteins grannby Bad Hofgastein. Lunch på värdshuset Annencafé mot tillägg. Gemensam middag.

AVSLUTAD RESA: Underbara sensommardagar i Alperna!
Ta chansen att hälsa på en alpko under promenader i det vackra landskapet!

Dag 9

Tillval: Utflykt till Salzkammergut och båttur till Wolfgangsee med värdshuset Vita hästen. Vi hinner med shopping i de små gränderna innan bussen tar oss tillbaka. Middag med underhållning, musik och dans i Ritzbaren på Hotel Salzburger Hof.

Dag 10

Vi lämnar Bad Gastein och beger oss mot Göttingen där vi övernattar på Hotel Freizeit In.

Dag 11

Via Puttgarden-Rödby återvänder vi till Malmö.

Resefakta

Resdatum: 9–19 september 2021
Pris: 12 995 kr/pers i dubbelrum
Researrangör: STS Alpresor

I priset ingår:

 • Bussresa Malmö-Bad Gastein tur och retur.
 • Del i dubbelrum på fyrstjärnigt hotell i Berlin, Prag och Göttingen inkl tvårättersmiddag och frukost.
 • Sightseeing i Berlin och Prag. lDel i dubbelrum i 7 nätter på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein inkl frukost och middag.
 • Fri tillgång till pool- och relaxavdelningar på hotellet.
 • Välkomstpaket på rummet.
 • Vinprovning.
 • Utflykt Salzburg.
 • Reseledarservice.
 • Representant från Hemmets Journal.

Tillägg:

 • Bussanslutning till och övernattning i Malmö.
 • Avbeställningsskydd via ERV.
 • Enkelrumstillägg.
 • Balkongtillägg.
 • De flesta måltidsdrycker.
 • Utflykter till Grossglockner Hochalpenstrasse, Venedig, Hohen Werfen – Örnnästet, Bad Hofgastein och Salzkammergut.

Boka så här:
Ring 0771-20 20 20 eller mejla info@alpresor.se

Nämn att det är en Hemmets Journal-resa vid bokningen. Vid bokningen får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-, pris- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Vi följer noggrant UD och Folkhälso­myndighetens rekommendationer. Researrangörerna anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni har möjlighet att boka om resan senast 15 dagar före avresa till en vecka längre fram, till och med sommarsäsongen 2022.

Scroll to Top