• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Följ med HJ till Tyskland – njut av ljuvliga parker & trädgårdar!

  Följ med på en resa till Tysklands främsta historiska parker och trädgårdar, kombinerat med banbrytande arkitektur. Höjdpunkten, Unescoskyddade Wörlitzer Park, är ett eldorado av undangömda trädgårdsrum, trolska vattenvägar och väldoftande blommor.

  Följ med HJ till Tyskland – njut av ljuvliga parker & trädgårdar!

  Wörlitzer Park skapades av en inflytelserik furste under slutet av 1700-talet. Den över hundra hektar stora egendomen är ett paradis med historiska byggnader och överraskande trädgårdskonst. Många minnesvärda ögonblick av njutning utlovas!

  Sedan drygt ett sekel är Bauhaus ett välkänt begrepp inom arkitektur och formskapande. Bauhausskolan har utan tvekan haft stort inflytande och betydelse för både modern arkitektur och konst.

  Under ledningen av grundaren Walter Gropius flyttade verksamheten från Weimar till Dessau och själva skolbyggnaderna och bostäderna för de undervisande lärarna samt flera andra intressanta byggnader från den här epoken finns fortfarande kvar i staden att beskåda.

  I närliggande Magdeburg gör vi en vandring genom stadens sammanlänkade grönområden som har utgjort kärnan i flera trädgårds­utställningar de senaste decennierna.

  Med Dessau som utgångspunkt låter vi oss överraskas av naturens och kulturens rika utbud. Det omväxlande landskapet i samspel med floden Elbes lopp och översvämningsängar är sann balsam för själen.

  Båtturen på sjön i trädgårdsriket Wörlitzer park är en höjdpunkt.

  25–29 juli

  Dag 1

  Från Malmö via Öresundsbron åker vi mot Gedser och färjan till Rostock. Under överfarten ges möjlighet till lunch. Färden går mot Dessau, beläget i den oexploaterade delstaten Sachsen-Anhalt. Vi checkar in på Radisson Blu Fürst Leopold och avslutar kvällen med middag.

  Herrenkrugpark i Magdeburg – den gröna staden som vi besöker.

  Dag 2–4

  Avstånden från Dessau är korta till våra intressanta besöksmål. Under sakkunnig ledning ingår följande utflykter:

  Bauhaus: Vi tittar närmare på Bauhausskolans avtryck i Dessau. Studenthemmet med stilrena balkonger och välbevarade flerfamiljshus uppförda efter de tilltalande premisserna ljus, luft och sol. En historisk vandring som på många sätt känns överraskande modern.

  Parkvandring i Magdeburg: Floden Elbe flyter genom Magdeburg och ger staden omväxlande grönområden. Vi vandrar genom trädgårdsrummen och njuter av ålderstigna träd, prunkade rabatter och vidsträckt utsikt. Här skapade trädgårdsarkitekten Peter Joseph Lenné Tysklands första trädgårdsanläggning som var öppen för allmänheten. På öar, ängar och gamla klosterområden väntar spännande överraskningar.

  Trädgårdsriket Wörlitzer: Wörlitzer Park överträffar det mesta av trädgårdskonst, vattenvägar och undangömd arkitektur. Efter engelska förebilder överraskas besökaren av dolda paviljonger, små tempel, ruiner och broar. Båtturen på sjön tillhör besökets höjdpunkter. Som kontrast besöker vi sedan slottsparken Oranienbaum med anor från 1600-talet där det holländska barockidealet hyllas med noggrann symmetri och ståtlig manbyggnad.

  Slottet Wörlitz.

  För dig som önskar fler utflykter i tillägg erbjuds:

  Bryggeriafton: Alla tyska städer med självaktning brygger sitt eget öl, så även Dessau. Vi besöker stadens bryggeri för att njuta av mat och dryck framställda av lokala råvaror.

  Kornhaus: Utmed floden Elbes lopp, där det förr stod en lagerlokal för spannmål, finner vi den legendariska restaurangen Kornhaus. I äkta Bauhausmiljö avnjuter vi en flerrätters middag med passande dryck.

  Dag 5

  Vi lämnar Dessau och passerar förbi Potsdam och genom Brandenburg innan vi anländer till Rostock och färjan mot Gedser. Framåt kvällen når vi Malmö och säger Auf Wiedersehen till våra reskamrater och tackar för denna gång!

  Kornhaus i Dessau är en klassisk Bauhausbyggnad och en riktigt bra restaurang.

  Resefakta

  Resdatum: 25–29 juli 2021
  Pris: 5 995 kr per person i dubbelrum
  Researrangör: Scandorama

  Avresa från Malmö med buss. ­Möjlighet finns att boka tåganslutning med snälltåg från Stockholm, Norrköping och Linköping, med övernattning i Malmö. Från andra orter bokas tåg på egen hand.

  Dessutom erbjuder vi – speciellt för Hemmets Journals resenärer – gratis, inhägnad parkering vid ­Öresundsterminalen varifrån resan utgår, för de som kör själv.

  I priset ingår:

  • Resa i komfortbuss med ­Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i delat dubbelrum
  • 4 frukostar, 1 middag (dag 1)
  • Utflykterna Bauhaus i Dessau, Parkvandring i Magdeburg och Trädgårdsriket Wörlitzer
  • Representant för Hemmets ­Journal vid fler än 25 deltagare

  Tillägg:
  Avbeställningsskydd: 6,25% av ­resans pris genom ERV
  Reseförsäkring: 235 kr (som ­komplement till hemförsäkringen).
  Enkelrumstillägg: 1 295 kr
  Tilläggsutflykter: Bryggeriafton och Kornhaus, inklusive middag. Boka före avresa: 828 kr för båda. ­Under resans gång: Bryggeriafton 425 kr, Kornhaus 495 kr.

  Vårt bryggeribesök bjuder som alltid i Tyskland på gemytlig stämning och god öl.

  Boka så här:

  Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan: www.scandorama.se/hemmetsjournal

  Vid bokningen får du övriga resevillkor. Vi reserverar oss för eventuella program-, ­pris-, valuta- och tid-
  tabellsändringar utanför vår kontroll.

  Vi tar rådande situation gällande covid-19 på största allvar och följer noggrant UD och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. För att hålla säkra avstånd till varandra kommer våra resor att genomföras med färre resenärer i resegrupperna. På plats kommer vi att dela in resenärerna i mindre grupper för att enkelt kunna hålla ett säkert avstånd, det gäller vid utflykter och andra sammankomster. Researrangörer anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet att boka resan till Tyskland erbjuder vi öppet köp. Det betyder att ni betalar in anmälningsavgiften och att den återbetalas om ni avbokar senast den 25 maj 2021.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!