Du behöver
- kycklingfiléer
- 5 dl hönsbuljong
- gul lök
- 20 g ingefära
- röd chili
- vitlöksklyfta
- citrongräs
- 1 msk rapsolja
- 5 dl vatten
- 1 burk kokosmjölk
- buljongtärning
- 500 g morötter
- 1 tsk salt
Servera med
pumpafrön
koriander
Gör så här
Koka kycklingfiléerna under lock i en kastrull med hönsbuljong tills köttet lätt går att sära med en gaffel, cirka 40 minuter.
Mixa lök, ingefära, chili, vitlök och citrongräs till en kryddpasta. Fräs kryddpastan i olja i en kastrull under omrörning någon minut. Häll i vatten och kokosmjölk och smula i en buljongtärning. Tillsätt morötterna och låt sjuda cirka 30 minuter. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
Toppa soppan med kyckling, torrostade pumpakärnor och eventuellt koriander.