Chokladkaka med kaffe och valnötter

Du behöver 200 g mörk choklad 175 g smör 2 tsk espressopulver frystorkat 100 g valnötter 3 st ägg 2 dl rörsocker 1.5 dl vetemjöl...

Du behöver

  • 200 g mörk choklad
  • 175 g smör
  • 2 tsk espressopulver frystorkat
  • 100 g valnötter
  • 3 st ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • smör till formen

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.

2
Grovhacka chokladen. Lägg choklad, smör och kaffepulver i en kastrull och smält på svag värme.

3
Grovhacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladsmet och nötter. Tillsätt mjölet, som blandats med bakpulvret. Häll smeten i formen.

4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.

Scroll to Top