Du behöver
- 200 g mörk choklad
- 175 g smör
- 2 tsk espressopulver frystorkat
- 100 g valnötter
- 3 st ägg
- 2 dl rörsocker
- 1.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- smör till formen
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smörj och bröa en form som rymmer 1 1/2 liter.
2
Grovhacka chokladen. Lägg choklad, smör och kaffepulver i en kastrull och smält på svag värme.
3
Grovhacka nötterna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladsmet och nötter. Tillsätt mjölet, som blandats med bakpulvret. Häll smeten i formen.
4
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter. Känn med en provsticka att kakan är genomgräddad. Låt vila en stund innan kakan stjälps upp.