Chokladbiscotti

Knapriga skorpor med mycket chokladsmak.

Du behöver

  • 150 g sötmandel
  • 75 g smör eller margarin
  • 3.5 dl socker
  • 3 st ägg
  • vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 75 g hackad choklad

Ugn: 200° och 100°

Gör så här

1
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt den svalna. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Blanda 6 dl mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mandel och grovt hackad choklad.

3
Blanda samman till en deg och dela i fyra bitar. Använd eventuellt resten av mjölet vid utbakningen. Forma till längder och lägg på plåt med bakpapper.

4
Grädda i 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och lägg med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka biscottin i ca 40 minuter tills de är torra.

Scroll to Top