Du behöver
- 150 g sötmandel
- 75 g smör eller margarin
- 3.5 dl socker
- 3 st ägg
- vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 75 g hackad choklad
Ugn: 200° och 100°
Gör så här
1
Rosta mandeln i en torr stekpanna och låt den svalna. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2
Blanda 6 dl mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten. Tillsätt mandel och grovt hackad choklad.
3
Blanda samman till en deg och dela i fyra bitar. Använd eventuellt resten av mjölet vid utbakningen. Forma till längder och lägg på plåt med bakpapper.
4
Grädda i 20 minuter. Skär längderna i sneda bitar och lägg med snittytan upp. Sänk ugnsvärmen till 100° och torka biscottin i ca 40 minuter tills de är torra.