Gourmetkaka

Saftiga plommon, de första syrliga äpplena ? naturligtvis njuter vi dem färska. Men de blir också grunden för ett par ljuvliga mjuka kakor. Pröva också gourmetkakan, bakad med rårivna späda sommarmorötter. En riktig höjdare! Framifrån ser du gourmetkaka, Kivikskaka och plommonkaka.

Du behöver

  • 300 g morötter
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1 dl kesella Gourmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl nötter
  • 2 tsk bakpulver
  • citron rivet skal av 1
  • 2 msk pressad citron

Ugn: 175°

Det här behövs för ca 1 port:

Gör så här

1
Skala och riv morötterna fint. Mal nötterna.

2
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner kesella och morötter.

3
Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ner detta i smeten tillsammans med citronskal och saft.

4
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 50–60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.


Kommentar:
Sikta gärna florsocker över gourmetkakan eller bred på ca 1 1/2 dl Kesella Gourmet smaksatt med 2 msk florsocker, 1 1/2 tsk vaniljsocker och lite citronskal.

Scroll to Top