Du behöver
- 300 g morötter
- 2 dl socker
- 3 st ägg
- 1 dl kesella Gourmet
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl nötter
- 2 tsk bakpulver
- citron rivet skal av 1
- 2 msk pressad citron
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 1 port:
Gör så här
1
Skala och riv morötterna fint. Mal nötterna.
2
Vispa ägg och socker pösigt och blanda ner kesella och morötter.
3
Blanda mjöl, nötter och bakpulver och rör ner detta i smeten tillsammans med citronskal och saft.
4
Häll smeten i en smord och bröad form som rymmer ca 1 1/2 l. Grädda nederst i ugnen i ca 50–60 minuter. Prova med en sticka. Låt kakan kallna under formen. Kakan går bra att frysa.
Sikta gärna florsocker över gourmetkakan eller bred på ca 1 1/2 dl Kesella Gourmet smaksatt med 2 msk florsocker, 1 1/2 tsk vaniljsocker och lite citronskal.