• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hitta julstämningen i Hamburg i år

  Det har blivit dags för Hamburg, en av världens mest miljövänliga städer, att lysas upp igen inför jul. Doften från de brända mandlarna ska spridas, och staden ska smyckas med juldekorationer och pyntade granar. För att få uppleva några mysiga dagar här tar du enkelt tåget på bara sex timmar från Malmö.

  Hitta julstämningen i Hamburg i år
  FOTO vänster: Timo Sommer. FOTO höger: Timo Sommer

  I slutet av varje år förvandlas Hamburg till en stad tagen direkt från en julsaga. I år pågår julen här mellan den 25 november och den 30 december.

  I floderna Alster och Elbe glittrar reflektionerna från stadens många ljus- dekorationer, och besökare kommer hit från runt om i världen. Hamburgs julmark- nader har varit en magnet för turister under många år, vilket inte är så konstigt.

  FOTO: Martina Cyman

  Hamburgs julmarknader

  Hamburg har 14 olika julmarknader varje år, som kombinerar tradition med marina inslag. Du kan ta dig runt mellan marknaderna på flera olika sätt, bland annat till fots, på cykel, med lokaltåg eller någon av hamnfärjorna, vilka alla är hållbara alternativ.

  En julmarknad du inte får missa är den magnifika "Vit magi vid Jungernsteig". Den är belägen tätt intill sjön Alster, och ljusen från marknaden glittrar vackert i det mörka vattnet.

  FOTO: Jörg Modrow

  En annan populär julmarknad är den vid stadshuset. Dess historiska charm, och de omkring 80 stånd som erbjuder allt ifrån hantverk till delikatesser lockar många besökare varje år.

  Något annat du inte får missa är den årliga julparaden, som äger rum alla fyra lördagar i advent. Det är en färgstark till ställning som sprider sin glädje genom hela staden.

  Julshopping

  Varför inte passa på att köpa årets julklappar när du väl är i Hamburg? I områdena Schanzenviertel, Karoviertel, Ottensen eller St. Pauli finns det många butiker som säljer kreativa och hållbara produkter. De är ofta handgjorda och Fairtrademärka, och säljs av lokala och innovativa företag.

  FOTO: hamburg.de / Sven Schwarze

  Ät gott

  I Hamburg är mat en central punkt, och staden räknas faktiskt till Tysklands 

  gastronomiska centrum. Även när det kommer till maten är hållbarheten av största vikt. För dig som uppskattar att äta gott finns det mycket att upptäcka i staden, särskilt längst med floden Elben.

  Här finns bland annat flera restauranger som tilldelats Michelinstjärnor, men även experimentella restauranger med okon- ventionella koncept och mysiga caféer med hållbarhetstänk.

  Givetvis får du inte heller missa jul- marknadernas bakade äpplen, kanelkakor och varma glüwein som alla ger en smak av julen.

  Läs mer om julen i Hamburg här

   Välkommen hit!

  Läs mer om Hamburg här!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!