• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nya bilden: Prinsessan Estelle poserar som den blivande drottning hon är

  Bilden på tre generationer Bernadotte, kung Carl XVI Gustav, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle, har blivit historisk.

  Nya bilden: Prinsessan Estelle poserar som den blivande drottning hon är
  Foto: Thron Ullberg/Kungahuset.se

  Måndagen den 5 februari 2018 firade ätten Bernadotte 200 år på tronen. Ett jubileum värt att uppmärksamma så klart, och detta gjordes bland annat med en nytagen bild på kung Carl XVI Gustaf, kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle.

  Men enligt Svensk Damtidning är det inte vilken bild som helst, utan en historisk sådan. Redan i december kunde tidningen avslöja den stora nyheten, att kungen, Victoria och Estelle poserat på en bild tillsammans! Detta i sig låter inte som något unikt, men tydligen är det första gången Estelle medverkar på en bild av tre generationer i rätt tronföljd. 

  Tre generationer Bernadottes poserar tillsammans i tronföljdsordning. Foto: Thron Ullberg/Kungahuset.se

  – Den är tagen på kungliga slottet i Stockholm i samband med Nobel. Med anledning av märkesåret Bernadotte la vi ut en ny bild nu. Vi försöker hela tiden ha aktuella bilder, nu publicerade vi en bild på tre generationer Bernadotte, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen. 

  På fotografiet poserar kungen i Nobelklädsel med mängder av medaljer och vår blivande drottning bär prinsessan Sibyllas akvamarindiadem och sin Nobelklänning, designad av svenska Jennifer Blom, skriver Svensk Damtidning. Estelle, som ju faktiskt också är en blivande drottning, bär också blått.

  Enligt Expressens hovexpert Karin Lenmor skolas Estelle redan nu in i rollen som drottning. När hertigparet av Cambridge nyligen besökte Sverige publicerades bilder från när de gästade kronprinsessparet på afternoon tea. Estelle i prydliga flätor satt rak i ryggen i soffan och såg ut att artigt lyssna på de vuxnas samtal. Eftersom Estelle haft två engelskspråkiga barnflickor sägs det att hon redan kan konversera lite på engelska.

  William och Kate bjöds på fika hemma hos Victoria och Daniel. Foto: Raphael Stecksén/Kungahuset.se

  Karin Lenmor menar att medverkandet vid viktiga besök är en del i Estelles "drottningskola" .

  – Jag tror det här är ett väldigt medvetet drag av Victoria och Daniel. Deras dotter ska en gång i framtiden bli vår drottning. Då, när Estelle kanske är i 50-60-årsåldern, finns ingen tid för att lära. Det är nu, när hon fortfarande är liten, man sakta och försiktigt kan skola in henne i rollen som väntar, skriver hon i en krönika. 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!