• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Allt gick snett vid Dorthe och Toms bröllop: "Vi skrattade så vi grät"

  Bröllopsdagen ska vara den bästa dagen i livet. Allt är planerat in i minsta detalj och inget överlåts åt slumpen, så vad kan gå fel? Svaret är ALLT. För Dorthe och Tom gick den stora dagen inte som planerat – men de älskar varandra ändå.

  Allt gick snett vid Dorthe och Toms bröllop: "Vi skrattade så vi grät"


  Dorthe och Tom Lind-Kunstmann lärde känna varandra under en eftergymnasial utbildning och 2001 råkade de på varandra igen i nattlivet och blev ett par. Fyra år senare föll Tom på knä.

  – Jag hade fått order om att om jag någonsin friade så skulle det göras diskret, säger Tom och hans fru fortsätter:

  – För mig skulle det perfekta friandet vara en regnig dag där mascaran rann och det var bara Tom och jag, för jag är en väldigt privat människa. Men så blev det inte, för det enda sättet att överraska mig var att göra precis tvärtom!

  På alla hjärtans dag friade Tom därför på Schackenborgs slottskrog inför parets föräldrar och alla andra matgäster. Tom hade lurat i Dorthe att familjen fick middagen som tack för hjälpen i samband med det kungliga bröllopet året före.

  – Jag svalde det med hull och hår, minns Dorthe. När Tom föll på knä sa jag: "Ja, och vill du vara snäll och resa dig upp, för jag vill hem!"

  Frisören sa upp sig

  Därefter började planeringen. Restaurang och band var bokade, frisör och tårta var beställda.

  – Jag ville ha koll på saker och ting för att se till att verkligen inget gick fel, säger Dorthe. Och allt gick planenligt – tills restaurangen gick i konkurs. Ett närliggande badhotell tog över bokningarna så att Dorthe och Tom kunde hålla festen på samma plats men med ny personal och badhotellet erbjöd paret en romantisk bröllopssvit till bröllopsnatten.

  – Det var verkligen lyxigt – champagne, himmelssäng och havsutsikt – så vi hade högt ställda förväntningar, minns Dorthe.

  Men så var det det där med bandet som var dubbelbokat. Och att frisören, som hade sagt upp sig från salongen, hade glömt att berätta för kollegorna om Dorthes bokade tid. Man fick i all hast hitta en extern frisör med erfarenhet av brudfrisyrer och som kunde komma samma dag – utan att ha sett Dorthe tidigare.

  – Håret blev fint men inte som jag hade tänkt mig, skrattar Dorthe.

  Dorthe och Tom har snart varit gifta i 15 år. Det mesta gick fel på deras bröllopsdag men idag kan de skratta åt det.
  Foto: Privat

  Tårtan välte

  Kvällen före bröllopet fick paret ytterligare ett chockbesked – bröllopstårtan i tre våningar hade vält på väg till restaurangen.

  – Jag sa bara att de skulle servera den på tre olika fat, säger Dorthe. Den var lika god ändå. Och folk fick sig ett gott skratt när de fick höra om allt som hade gått på tok.

  Själva bröllopet i Felsted kyrka gick enligt planerna och förutom att köket hade glömt maten till vegetarianerna gick även bröllopsfesten bra. Trötta och glada såg Tom och Dorthe fram emot bröllopssviten på strandhotellet.

  – Planen var att vi skulle åka med en av servitriserna så vi fick vänta tills hon hade städat undan, förklarar Tom.

  – Men när vi kom till hotellet och hon skulle hämta nyckeln fick hon plötsligt en underlig min. Av goda skäl skulle det visa sig. För när servitrisen försiktigt öppnade dörren till bröllopssviten låg det redan ett par och sov i himmelssängen.

  – Vi skrattade så vi grät medan hon bad om ursäkt, skrattar Dorthe. Det enda de kunde erbjuda var ett slitet gammalt rum med två enkelsängar och utsikt mot en väg. Vi var trötta så vi tog rummet.

  Bröllopsnatten var inget att klaga på, för nio månader senare kom deras dotter Sophia.

  – Vi hade påbörjat en fertilitetsbehandling men lade ner det innan bröllopet. Så med tanke på det kunde det inte ha blivit mer perfekt, ler Dorthe.

  – Allt kaos kanske fick mig att släppa tanken på att bli mamma och så bara hände det.

  Tom nickar och tillägger:

  – Vi hade inte velat ha bröllopet på något annat sätt. Och det gick ju som det skulle för vi sa ja till varandra inför alla människor vi bryr oss om och det viktigaste av allt: Vi är fortfarande gifta.

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!