• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dags att ta Chris O'Neill till sitt hjärta!

  En högst olämplig gest blev en dålig början på Chris O'Neills bekantskap med det svenska folket. Och inte ville han bo i Sverige heller, visade det sig. Nu är han en kärleksfull tvåbarnspappa och vår syn på prinsessan Madeleines stora kärlek börjar förändras.

  Dags att ta Chris O'Neill till sitt hjärta!

  Han är killen som hade setts som ett kap för varje prinsessa på kontinenten. Ingen prins, men bra nära med sin bakgrund. Kontinental överklass, med den finaste uppfostran och utbildning.

  Bild 1288750

  En mycket ung Chris O'Neill. Han är född med minst en silversked och har aldrig behövt sakna någonting.

  I Sverige, Landet lagom, blev det motigare. Chris O´Neill möttes länge med skepsis. Nu börjar bilden av en kärleksfull familjefar växa fram och när yngsta barnet, prins Nicolas nyligen döptes, då var det en stolt och glad familjefar vi såg. Det är ingen tvekan om att det finns mycket värme och kärlek hos mannen som föddes med silversked.

  Bild 1288751

  En stolt pappa tillsammans med sonen Nicolas Paul Gustaf, 3080 gram tung och 49 centimeter lång. Prins och nummer sex i den svenska tronföljden. Pappa Chris har själv avstått från en prinstitel.

  Christopher Paul O'Neill föddes den 27 juni 1974 i London. Pappa var den amerikanske finansmannen Paul Cesario O'Neill, mamma österrikiskan Eva Maria Walter. Det var pappans andra och moderns tredje äktenskap. Mamma var 34, pappa var 48.

  Bild 1288752

  Chris tillsammans med föräldrarna Paul (1926–2004) och Eva O'Neill hemma i England. Mamma Eva är idag 75 år gammal.

   

  Engelsman – inget annat
  Chris växte upp i burgen miljö i den mycket eleganta stadsdelen Belgravia i London, där han och Madeleine nu bor. Han gick först i de finaste skolor hemma i England och som 14-åring skickades han till internatskolan Internat Institut auf dem Rosenberg i Schweiz. Ett av landets mest exklusiva internat – och det finns många sådana. På Chris gamla skola tar man idag 750 000 kronor i avgift för ett skolår.

  Studierna fortsatte på Boston University i USA och ledde till en fil kand i internationella relationer och en examen i affärsadministration. Han tillbringade sedan sex år i Londons finansvärld innan han återvände till USA för att gå ett två-årigt MBA-program vid Columbia Business School i New York. Han har sedan arbetat som finansanalytiker bland annat för fondbolaget Noster Capital.

  En man med två hemländer, men han har i en intervju skrattande, men inte helt bekväm, förklarat att han reagerade med förvåning över att bli kallade "amerikanen".

  – Jag är engelsman, inget annat, påpekade han.

  Naturligtvis på den allra finaste brittiska engelska. Tyskan är förstås också perfekt, den har han från mamma. Numera har han ju också en svärmor att tala tyska med. Svärfar kungen tilltalar han med Sir eller His Majesty. Snyggt.

  Bild 1288753

  Två svågrar i muntert samspråk. Bilden är tagen i samband med firandet av kungens 40 år på tronen den 15 september 2013.

  Bild 1288754

  Dags att bekanta sig med den svenska sommaren. Chris deltar i Victoriadagen på Öland med gott humör.

  Chris är mångmiljonär, vilket inte är det minsta konstigt i hans kretsar. Som ung, snygg och rik har man förstås alla möjligheter att leva livets glada dagar och det har Chris också gjort.

  Innan han mötte Madeleine var hans ständiga sällskap i New Yorks nattliv länge underklädesmodellen Maryam Abdullina från Uzbekistan.

  Men så slog den stora kärleken till. En olycklig Madeleine hade flyttat till New York efter den brutna förlovningen med juristen Jonas Bergström i april 2010.

  Några månader senare mötte hon Chris för första gången och bekantskapen växte till kärlek.

  Bild 1288755

  Madeleines stora kärlek Chris O'Neill sägs vara en mycket kul kille.

  En kort tid efter att de lärt känna varandra lät han anonymt donera 100 000 dollar – omkring 850 000 kronor – till drottningen Silvias stiftelse World Childhood Foundation, där Madeleine är mycket engagerad. Madeleine blev förstås inte mindre förälskad när hon efter en del efterforskningar lyckades få reda på vem det var som låg bakom rekorddonationen.

  Chris skaffade sig ännu fler pluspoäng när det visade sig att han kom mycket bra överens med Madeleines ögonsten, Jack Russell-terriern Zorro.

  Paret flyttade ihop och den 25 oktober 2012 eklaterades förlovningen med en omtalad video. Nu skulle det bli bröllop!

  Titta på parets förlovningsvideo:

   

  Bröllopet mellan Madeleine och Chris O'Neill
  Chris O'Neill skulle dock komma att uppleva att svenska folket var något misstänksamt mot honom. Han var en världsvan 38-åring, men inte van vid att ha pressen hängande i klasar och ingenting blev bättre när han, trött på pressfotografer, satte upp fingret i en obscen och ytterst ofin gest.

  Många hjärtan smälte dock i samband med bröllopet i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013. Då fick vi se en stilig frackklädd Chris kämpa med tårarna, när han såg sin blivande fru komma upp för altargången.

   

  Barnen Leonore och Nicolas

  Och så blev det barn! Vid presskonferensen efter prinsessan Leonores födelse i New York 2014 var det en påtagligt uppsluppen Chris som mötte pressen.

  – Hon liknar sin mamma och det var det enda jag önskade mig, sa han rart.

  Bild 1288756

  Chris var nästan 40 när han blev pappa första gången. Nu är han 41 och tvåbarnsfar!

  Bild 1288757

  Som en helt vanlig pappa. Eller kanske inte riktigt… Chris lastar in i prinsessan Leonores barnvagn efter att de besökt Madeleine och familjens nytillskott Nicolas på Danderyds sjukhus.

  Bild 1288758

  H.K.H. Prinsessan Madeleine, Mr Christopher O'Neill, H.K.H. Prinsessan Leonore och H.K.H. Prins Nicolas vid prins Nicolas dop i Drottningholms slottskyrka den 11 oktober 2015.

   

  Höjdpunkterna från Madeleine och Chris O'Neills bröllop:

  Hela artikeln finns att läsa i Hemmets Journal nr 47 2015. Där kan du även läsa om vem som var 60-talets Chris O'Neill.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!