• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • På sommaren längtar Charlotte Perrelli till Småland

  I år turnerar Charlotte Perrelli åter Sverige runt med Diggiloo. Och familjen älskar att se landet från husbilen. Men när hon verkligen ska koppla av, då är det barndomens Hovmantorp som lockar mest.

  Bild 1285067

  Efter succén med musikalen "Evita" turnerar Charlotte Perrelli med Diggiloo i sommar – för femte gången. Det är inte bara ett jobb för henne – utan också ett stort sommarnöje.

  – Att åka landet runt och dessutom ha familjen med sig blir som en enda lång semester där vi får se och uppleva hela Sverige tillsammans. Samtidigt är det extra roligt att stå på scenen under sommaren, säger Charlotte.

  – Mina två äldsta killar Angelo och Alessio är uppvuxna med Diggiloo och älskar att åka med husbilen. Vi brukar stanna vid olika bad, vattenland, djurparker eller annat kul längs vägen. Att bo på en camping, spela minigolf ihop och köpa färska frallor till frukost är verkligen semester och livsglädje för mig.

  Senast hon var med – sommaren 2013 – föddes yngste sonen Adrian mitt under turnén. Bara 48 timmar efter förlossningen stod Charlotte på scenen igen...

  – Det låter ju inte klokt egentligen, men var aldrig aktuellt att ställa in. Det fungerade för mig. Men mitt under låten Öppna landskap fick jag bryta för amning eftersom Adrian skrek så högt, skrattar Charlotte. Annars fungerade allt bra. Och det var ju så att jag skrev kontrakt ett år tidigare – då kan man plötsligt inte bara strunta i turnén.

  Byggde kojor
  Under sommaren vill Charlotte också gärna hälsa på sina föräldrar och återvända till sina rötter hemma i Småland.

  – Hovmantorp och trakterna häromkring är mitt smultronställe nummer ett. Det är fantastiskt vackert och påminner mig alltid om min barndom. Att växa upp på landet nära djur och natur är något alldeles speciellt.

  Minnena är många – både från Hovmantorp och Charlottes mormor och morfars gård utanför byn.

  – Mamma och pappa hyrde ett torp, en mindre gård med ladugård som jag fullkomligt älskar. Där känns verkligen som att jag är hemma. Naturen och djuren ger ett sådant lugn. Det märker jag på mina barn i dag och det är därför vi försöker att åka hit så mycket som möjligt. De njuter på ett helt annat sätt här och Alessio har tidigare sagt att han vill bli bonde.

  På sätt och vis önskar hon att de egna sönerna skulle få växa upp likadant som hon själv gjorde.

  – Jag hade många kompisar, vi byggde kojor och lekte en massa ute – sedan har jag ju jämt tyckt om hästar och att rida. Det finns en del saker som jag kan sakna mycket.

  Fantastisk 40-årsdag
  I augusti väntar bröllop för Charlotte. Då gifter hon sig med sambon Anders Jensen. De båda har känt varandra sedan december 2011 då Anders skickade ett mejl till Charlotte och frågade om de kunde ses på en fika, lunch, middag eller drink. Hon fick välja.

  – Först undrade jag om han hade alla hästar hemma, skrattar hon. Men så började vi mejla och det visade sig att vi hade en massa gemensamt. Han ville ses, men det kändes läskigt. Därför skyllde jag på att jag arbetade jättemycket och hade sönerna på heltid. Sedan gav jag honom mitt telefonnummer i stället och vårt första samtal varade i sju timmar.

  – Efter en vecka bestämde vi oss för att ta en promenad tillsammans och då förstod jag att han var den rätte för mig. Vi delar samma drömmar och mål – båda vill bland annat ha fler barn.

  När Charlotte fyllde 40 år i oktober överraskade Anders henne med en stor fest – och ett frieri. Efter en föreställning på Göta Lejon trodde Charlotte att hon skulle uppträda på en 60-årsskiva i Villa Pauli i Djursholm.

  – Det var smoking som klädkod så jag tog på mig långklänning och åkte dit, berättar Charlotte. Utanför stod närmare 90 personer med champagne i händerna. Jag blev alldeles mållös. Anders hade lagt ned hela sin själ – med blommor, dekorationer, inbjudningskort, bakgrund till röda mattan med texten "Charlotte 40 år", liveband och ja... knappt jag förstår det ännu!

  Frieriet kom som en stor men välkommen överraskning.

  – Jag trodde på allvar att jag skulle svimma, jag var ärligt talat helt oförberedd och hade aldrig kunnat gissa att han skulle fria där och då. Vilken underbar människa som gjorde allt det för mig, jag blev helt tagen och självklart svarade jag ja!

  Bild 1285068

  I augusti gifter sig Charlotte med sambon Anders Jensen. Anders har dottern Izabella från ett tidigare förhållande och Charlotte sönerna Angelo och Alessio från äktenskapet med Nicola Ingrosso.


  Efter skilsmässan från förre maken Nicola Ingrosso trodde inte Charlotte att det skulle bli något mer bröllop för hennes del.

  – Det ska bli helt underbart och jag ser verkligen fram mot den stora festen. När man inte har förväntat sig att man ska gifta sig igen, blir det extra roligt att göra det.

  Det blir ett riktigt sagobröllop i augusti med festligheter som kommer att pågå under tre dagar på ett slott utanför Paris. Mellan 110 och 120 gäster har tackat ja.

  – Jag är inte så nervös, utan känner att det kommer bli en trevlig helg med en massa fantastiska vänner. Vi tittade på fyra olika ställen och det var det här vi kände mest för. Vi har valt menyer för alla dagarna och det blir extremt mycket och god mat, ler hon.

  En fullspäckad sommar har hon alltså att se fram emot, Charlotte. Men varva ned hemma i Småland tänker hon också hinna med!

  Bild 1285069

  Charlotte och Anders har sonen Adrian, nu två år, tillsammans.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!