• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Agneta Sjödin: Jag vill fortfarande uppleva den stora kärleken

  Som tonåring var Agneta Sjödin inte alltid så lätt att tas med, enligt henne själv. Annat är det med den egna dottern Maja, 15 år. – Vi har en otroligt bra relation och jag litar alltid på henne till hundra procent, säger Agneta.

  Bild 1287416Små barn, små problem – stora barn, stora problem, brukar det ju heta.

   Men det är inget som Agneta Sjödin, 46, har märkt av – hittills i alla fall.

  – Många har stora tonårsproblem, fast det är som tur var inget som oroar hemma hos oss. Maja är så klok, ansvarsfull och pålitlig att man kan undra om hon bara är 15 år, ler Agneta.

   Dottern – som hon har tillsammans med artisten Niklas Strömstedt – påminner inte alls särskilt mycket om när Agneta själv var tonåring.

  – Nej, det kan jag väl inte påstå direkt. Jag var mycket tuffare att tas med och ville bryta mig fri. Jag ville gärna tänja på gränserna och vara ute senare med kompisarna än vad jag fick.

   En separation kan ofta innebära dåligt samvete gentemot barnen från föräldrarnas sida.

   Men Agneta har egentligen aldrig upplevt det så.

  – Jag tycker faktiskt att det har fungerat väldigt bra med varannan vecka och har alltid sett till att prioritera henne när vi ses. Jag både tror och hoppas att jag är en bra mamma. Och jag tycker om att umgås med Maja, hon får gärna vara med när jag träffar vänner.

   Agnetas föräldrar skilde sig också, när hon var 2 år hemma i Hudiksvall.

   Under tiden som hennes mamma studerade till sjuksköterska bodde hon hos sin mormor och morfar.

  – Jag grät väldigt mycket då. Men i dag kan jag se på mina föräldrar med kärlek, de gjorde det bästa utifrån sina förutsättningar, har Agneta berättat i en tidigare intervju.

   Hon menade även att erfarenheten skapat otrygghet i relationer och att hon sökt bekräftelse.

   Uppbrottet från förre pojkvännen Peter Svensson våren 2011 tog väldigt hårt, det var svårt att dölja de känslorna för Maja.

  – Men å andra sidan fick hon se när jag tog mig ur sorgen och blev starkare, säger hon.

   

  Mer lyhörd nu

  Under ett besök i radioprogrammet Elfving möter tidigare i höstas sa Agneta att hon vill ha en man som är trygg och har landat i sig själv. Som matchar henne som person. Men fulla karlar som röker går bort direkt.

  – Jag har blivit mer lyhörd och bättre på att lyssna på mig själv. Känns det inte helt rätt kastar jag mig inte in i något. Det är mycket som ska stämma och gäller att man fungerar ihop över alla plan. Vill inte uppleva fler sådana krascher, den senaste var så oväntad och det är det värsta – men också det bästa som hänt mig. Jag lärde mig mycket av den resan.

   Just att Agneta är så pass känd – det var ju 22 år sedan hon slog igenom som programledare för Tur i kärlek – gör det ibland svårare att träffa någon.

  – Men jag har lärt mig att känna av vilka män som dras till mig för mitt kändisskap och sätter tidigt stopp. Tillfälliga förbindelser är inga problem, men jag är ute efter något betydligt större än så – jag vill fortfarande uppleva den stora kärleken.

   Än så länge står i alla fall inget nytt namn på ytterdörren.

   Däremot är Agneta och dottern Maja mitt uppe i en flytt – från en bostadsrätt i Nacka till en annan, som är mer anpassad till dem båda.

  – Den vi bott i de senaste åren är från 1920-talet med högt i tak och väldigt mysig. Och den nya har också högt i tak och är jättefin. Där kommer vi säkert att trivas, jag och Maja.

   Agneta är intresserad av vackra hem och inredning. Därför passar rollen som programledare för nya Drömkåken på TV4 in perfekt.

  – Men jag är knappast något proffs på inredning och design. Till det finns en jury som är i programmet. Min uppgift är att prata med deltagarna, skapa stämning och värme. Jag tillför något annat och det är jättekul att för första gången göra en realityserie.

   Efter att två par slagits ut i första programmet tävlar fyra par om att skapa sitt drömboende – och vinna en halv miljon kronor. Uppdraget är att designa hela huset, rum för rum. På tio veckor ska de tomma husen förvandlas till fyra inbjudande och designade hem.

   

  Bild 1287417Trivs med Gunde

  Hon är dessutom programledare för den nya säsongen av Fångarna på fortet – ett program hon ledde tillsammans med Gunde Svan redan 1992.

  – Framför allt älskar jag miljön, att jobba med Gunde och att få träffa en massa vänner som tävlar i programmet. Det kan inte bli mycket bättre än så. Hur ofta annars befinner man sig i ett fort mitt ute i havet?

   Under två veckor i juni spelades tolv nya avsnitt in på den franska västkusten. Tempot är intensivt.

  – Det blir ungefär tolv timmars arbete per dag. Efter fem dagars jobb är vi lediga två dagar. Då är det skönt att göra lite annat. Vi brukar bo i en härlig semesterort på fastlandet. Sedan tar det 20 minuter med bil och 20 minuter med båt ut till fortet.

   Agneta har själv medverkat två gånger.

  – Jag är lite stolt över att jag faktiskt klarade en väldigt fysisk cell som kallas delfinen, där man fästs fast i ett rött rep och måste följa en bana. Det blir mycket klättrande och hinner man inte ta sig ur blir man fast i cellen. Däremot slipper jag helst äventyret där man ligger på en brits och det faller ned spindlar och skorpioner. Kryp undviker jag gärna, skrattar Agneta.

   Att hon hunnit fylla 46 år kan man verkligen inte tro. Hon som alltid ser så ung och snygg ut.

  – Vilken hemligheten är? Tja, jag tränar oftast tre gånger i veckan och tänker på vad jag äter. Det gäller att ta hand om sin kropp. Sedan röker jag inte och dricker väldigt måttligt.

   Thaiboxning och terapi var viktiga delar när hon fick tillbaka livslusten efter det förra förhållandet.

  – Frånsett thaiboxning springer jag och tränar på gym med en personlig tränare. Just att få röra på mig och lägga tankarna på annat är något jag mår väldigt bra av.

   Olika sorters dieter, som ju ständigt är i ropet, är inget hon lockas särskilt mycket av.

  – Det viktigaste är att man utgår från sig själv, att leva inifrån och ut. Att inte påverkas så mycket av vad som sägs och skrivs. Utgå hela tiden från dig själv.

   Agneta försöker ändå att äta hälsosam mat och har inga problem med sötsug.

  – Jag föredrar olika soppor helst, som exempelvis broccolisoppa. Godis och snacks känner jag inget sug efter. Skulle möjligtvis vara pepparkaka med mjölk någon gång.

   Agneta debuterade som författare 2005 och har sedan dess gett ut sex böcker. Den sjunde ska hon börja skriva i vinter någon gång.

  – Jag älskar kombinationen mellan tv-branschen och att vara författare. Då får jag både träffa många människor, men också jobba lite lugnare och enskilt.

   För tillfället trivs Agneta Sjödin bra med sin tillvaro. Men att träffa den rätte mannen är ändå inget hon tackar nej till.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!