Min katt har problem med balansen

Jag köpte en katt från katthemmet, idag är hon 11 månader. Mitzi är mycket tillgiven, social, nyfiken. Hon äter bra, är rumsren och är aktiv....

Jag köpte en katt från katthemmet, idag är hon 11 månader. Mitzi är mycket tillgiven, social, nyfiken. Hon äter bra, är rumsren och är aktiv. Det som bekymrar mig är att hon enligt veterinären fick en förlossningsskada. Detta gör att hon har problem med balansen, kan inte hoppa upp på till exempel en stol (hon hasar sig upp om hon får tag).

Det verkar att hon har svårt med koordinationen. Hon är innekatt. Jag är pensionär och är hemma med henne. Jag har också en äldre katthona som det går mycket bra med. Lider min lilla Mitzi och finns det något jag kan göra? Veterinären som kastrerade henne tyckte inte jag skulle oroa mig. Tacksam för svar så jag slipper gå och oroa mig.

Mitzi

Veterinär Erik Lundberg svarar:

Om avföring och kisseri fungerar normalt klarar de flesta innekatter sig bra trots de lättare neurologiska symtom du beskriver. Medfödda balansproblem gör inte ont och med tiden lär sig många katter att kompensera för sina besvär. Underlätta gärna för henne att komma upp dit hon vill.

Scroll to Top