Varför lägger han kattleksakerna i vattnet?

Hej!Min ena katt älskar att bära runt pälsleksaker i munnen och går runt och jamar. En sak som jag undrar över är att ibland lägger...

Hej!
Min ena katt älskar att bära runt pälsleksaker i munnen och går runt och jamar. En sak som jag undrar över är att ibland lägger han dem i en sko och leken slutar ofta med att han lägger dem i vattenskålen. Varför låter han sina leksaker bada?
En annan fråga är varför han spinner när han får mat?

Kattvetare Ylva Stockelberg svarar:

När katter lägger saker i något eller under något blir utmaningen större att fånga dem igen. Katter i naturen äter bytet efter att ha dödat det. Leken är ofta liknade jakten, katten fångar och “dödar” leksaksråttan. Ofta avslutar de leken med att äta eller dricka och lämna leksaken nära mat eller vattenskål, eller till och med i den. Det kan också vara att han upptäckt att det är kul och svårt att fånga leksaken ur vattenskålen så att det är därför den hamnar där.

Spinnandet visar att katten mår bra, när katter diar mamman spinner de. Att han spinner när han får mat eller äter är för att visa dig att han mår bra och är nöjd. Oftast kanske katten visar sin nöjdhet med mat enbart med kroppsspråket.

Scroll to Top