• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sy glada påskharar till barn och barnbarn

  Perfekt påskpyssel för sparade stuvbitar! Dessa tuffa harar kan bli påskpresent till barn och barnbarn – eller kanske en söt liten flock till soffhörnet?

  Sy glada påskharar till barn och barnbarn
  Hararna sys enkelt av överblivna stuvbitar. Styling: Quinee Balsov Foto: Jacqueline Fluri

  Lilla haren

  Material: Gult tyg till ansiktet och baksidan av öronen, mönstrat tyg till kroppen och framsidan av öronen, svarta pärlor i storlek 4 mm och 8 mm till ögon och näsa, svart sytråd eller brodergarn till ögonfransar och mun samt fyllnadsvadd.

  Mönstret är inklusive 1 cm sömsmån. Rita av mönsterdelarna på mönsterpapper och klipp ut dem. Klipp ut två delar till huvudet i gult tyg och två delar till kropp i mönstrat tyg. Klipp två gula delar till öronens baksida och två mönstrade delar till öronens framsida.

  Lägg ihop delarna till öronen rätsida mot rätsida, sy hela vägen kring rundningen och vänd sedan ut och in så att rätan kommer ut. Sy ihop huvud och kropp rätsida mot rätsida och pressa isär sömsmånen. Rita ögonfransar och mun med blyerts. Sy fast pärlorna och sy ögonfransar och mun med små stygn.

  Vik öronen vid basen så att baksidan kommer fram på framsidan ca ½ cm på båda sidorna. Placera öronen vid huvudet så att de hamnar inne i kroppen, placera bakstycket rätsida mot rätsida och sy hela vägen runt, förutom längst ner, och vräng rätt sida ut. Fyll haren med fyllnadsvadd. Vik in öppningen 1 cm och sy igen för hand.

  Klicka på bilden för att se den i större format.

  Stora haren

  Material: Enfärgat tyg till kroppen, mönstrat tyg till öron och ben, 15 mm filtkula till nos, svarta pärlor i storlek 8 mm till ögon, ett hjärta eller liknande till dekoration, svart brodergarn och fyllnadsvadd.

  Mönstret är inklusive 1 cm sömsmån. Rita av mönstret på mönsterpapper och klipp ut. Klipp enligt mönster ut i tyg 2 delar till kropp, 4 delar till öron och fyra delar till ben. Öron och ben: Lägg delarna samman rätsida mot rätsida och sy hela vägen runt rundningen. Vänd ut rätsidan. Fyll benen med fyllnadsvadd upp till 3 cm från kanten.

  Rita ut med en blyertspenna var ögon, näsa, mun och morrhår ska vara. Sy morrhår och mun med brodergarn i små stygn. Sy på pärlorna till näsa och ögon. Sy på hjärtat eller något annat pynt. Placera öronen med ca 4 cm mellanrum och vänd dem in i kroppen. Placera bakstycket över och sy hela vägen runt, sånär som på en öppning på ca 8 cm på ena sidan. Vräng haren rätt och fyll med fyllnadsvadd tills den blir fast. Vik in öppningen och sy ihop för hand. 

  Klicka på bilden för att se den i större format.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!