• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ros i Jugendstil

  Jugendstilen var populär i början av 1900-talet. De speciella rosorna var mycket vanliga som dekoration på lakan, dukar, gardiner och lampslöjor. Plattsöm och efterstygn går snabbt att sy och resultatet blir mycket vackert.

   

  Det här behöver du: Påslakan och örngott i vitt,  sybåge, spetsig tapisserinål, märkpenna, DMC moulinégarn fg 3347 (grön), 760 (gammalrosa), 1 docka av varje, mönsterpapper samt kalkerpapper avsett för tyg* (finns i sybehörsaffären).

  Så här gör du: Rita av motivet på en bit mönsterpapper. Märk ut på tyget var du vill att broderiet ska sitta och lägg därefter mönstret på tyget med kalkerpapperet emellan. Rita i konturerna med en penna. Kontrollera att linjerna har förts över ordentligt innan du tar bort papperet.
  Spänn fast tyget i sybågen och börja sy. Blomman och bladen sys med fg 760 resp 3347 i plattsöm. Bladens stjälkar sys med stjälkstygn. Pressa det färdiga broderiet från baksidan.

  *OBS! Använd aldrig karbonpapper eller liknande till tyg, eftersom det kan ge permanenta fläckar.

  Bild 1287860
  Dröm vackra drömmar! Så här fint kan det vita örngottet bli med ett litet broderi, inspirerat av gammaldags jugendrosor.


  Modell: Katarina Gustafsson-Dock
 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!