Katten har svullna trampdynor!

Min katts trampdynor har börjat svullna och växa. Först trodde jag han hoppat upp på en varm spisplatta men då borde det ju gå över...

Min katts trampdynor har börjat svullna och växa. Först trodde jag han hoppat upp på en varm spisplatta men då borde det ju gå över efter en tid. Han verkar inte ha ont men de kan ju inte svullna hur mycket som helst. Försökt lägga ett bandage men han skakar loss det efter några sekunder. Har också provat smörja dem med en tassalva men han bara slickar av den hela tiden. Vad kan det vara och finns det något jag kan göra för att minska svullnaden?

Matte

 

Veterinär Erik Lundberg svarar: Det finns en speciell sjukdom hos katt där kroppens egna celler sätter igång en inflammation som leder till svullna trampdynor. Om veterinären inte hittar någon annan orsak än så kallad pododermatit så brukar man behandla med immundämpande mediciner av olika slag. Trampdynorna blir oftast inte normala igen men förhoppningsvis kan man bromsa upp förändringarna. Sök en smådjursveterinär, gärna med specialinriktning på hudsjukdomar.

Scroll to Top