• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gäller försäkringen mig som sambo?

  Under åren har jag aldrig accepterats av min sambos dotter, som inte har missat tillfället att svartmåla mig så snart hon har kunnat. För tre år sedan blev min sambo tvungen att flytta in på ett demensboende och även där försökte hon få personalen att hindra mina besök vilket dock misslyckades.

  Något testamente skrevs aldrig men han hade sagt att det skulle finnas en försäkring som skulle trygga mig om han avled.

  Nu vid hans död säger dottern och hennes två barn att jag inte får en krona av denna försäkring eftersom vi inte längre levde tillsammans och därför inte heller var sambor. Kan det verkligen vara så när det inte var självvalt av honom att flytta in på hemmet?

  Sambon

   

  Jurist Peter Samuelsson svarar: Du ska självklart ta kontakt med försäkringsbolaget för att berätta om att ni var sambor och att det inte var fråga om en separation när han på grund av sin demens tvingades flytta hemifrån.

  Har "sambo" i försäkringens förmånstagarförordnandet likställts med "maka" kan jag inte se annat än att du skulle vara berättigad till det utfallande beloppet.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!