Jag känner mig alltid kissnödig

Jag är en tjej på 45 år som har en fundering kring när jag går på toaletten. Nästan alltid när jag har kissat klart har...

Jag är en tjej på 45 år som har en fundering kring när jag går på toaletten. Nästan alltid
när jag har kissat klart har jag en känsla av att behöva kissa lite till. Om jag sitter kvar en stund och liksom trycker och spänner magen och blåsan så kommer det efter en stund en skvätt till. Ibland kan det komma ganska mycket. Jag upplever att detta började efter att jag födde mina barn. Vad beror det på?
Maggan

Hej Maggan!

Ditt besvär är betydligt vanligare än vad man kan tro och tyvärr tar man inte alltid upp det med sin läkare då det kan kännas genant. Det är synd då det finns bra hjälp att få. I dom flesta fall beror det på att främre slidväggen har blivit något försvagad och urinblåsan kan då bukta in i slidan och göra det svårare att tömma blåsan helt när man kissar. 

Jag föreslår att du bokar tid hos barnmorska eller på din vårdcentral för undersökning och visar det sig
bero på detta i ditt fall kan man få bra hjälp av att träna upp musklerna i bäckenbotten. Skulle detta sedan visa sig inte räcka kan man också behandla det med en sorts ring och ibland kan man göra en mindre operation.

Ola Gavelin 

Scroll to Top