• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jag är livrädd att det är cancer

  Jag är 25 år och har haft en liten svullen kula i ljumsken.Om man tryckte kunde det även komma ut vätska. Det skavde först men sedan försvann den och storleken minskade. Sedan i förra veckan tycker jag att den har blivit större igen. Nu idag var jag på besök hos läkare och hon kollade och sa att det var en lymfkörtel som blivit  inflammerad. Hon sa att det inte var något farligt. Sedan är man dum nog att komma hem och googla lymfkörtel och får upp cancer och att det drabbar många yngre. Är livrädd och vet inte vad jag ska ta mig till.  

  Med vänlig hälsning anonym

  Hej anonym!

  Jag förstår din oro! De flesta människor googlar sina symtom nuförtiden och det kan vara både på gott och ont. Det är en stor fördel att man är insatt i sina symtom men det kan också skapa mycket oro då det är svårt att sålla i all information
  på nätet.  

  I ditt fall låter det på beskrivningen inte som något oroväckande, kulan varierar i storlek och när du var hos din läkare tolkades det som en lymfkörtel. Det är ett väldigt bra och lugnande tecken när det varierar i storlek då det talar starkt emot cancer som orsak, detta då cancer per definition fortsätter att växa ohämmat. 

  Sammantaget tycker jag att du kan känna dig lugn och trygg i din läkares bedömning.

  Ola Gavelin 

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!