• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Jag har ständig huvudvärk och yrsel!

  Vad kan jag göra? Jag är en kvinna på 69 år. Jag har sedan några månader ständig huvudvärk, yrsel och emellanåt illamående, dessutom irritation i mina ögon. Det skaver och jag ser lite suddigt ibland. Blir skakig i mina ben om jag står still. Är väldigt trött. Blir värre när jag anstränger mig. Har svårt att läsa.

  Jag har varit hos optikern och styrkan på mina glasögon var bra. Röker inte och dricker inte alkohol. Jag promenerar en timme varje dag. Cyklar varje dag. Dricker mycket vatten. Äter följande mediciner: Xarelto, Levaxin, Bisoprolol, Emgesan och Alvedon.

  Lisbeth

   

  Doktor Lennart Skoog svarar: Jag tycker att du ska ringa till din vårdcentral och beställa tid för en undersökning. Har du kontrollerat ämnesomsättningsprov senaste sex månaderna? Du tar medicinen Levaxin mot för låg ämnesomsättning men ibland kan dosen av denna vara för hög och dina symptom skulle kunna tala för det.

  Eftersom du berättar att du kan promenera en timme varje dag och cykla, är det osannolikt att du har något fel på ditt hjärta eller dina lungor och sannolikt är blodtrycket också sannolikt bra om du klarar detta.

  Vänta inte med att beställa tid hos din läkare – ring idag!

   

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!