• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Gäller även testamenteskopian?

  I samband med att vi röjde vår fasters bostad hittade vi en kopia på ett testamente. Något original har vi inte hittat därefter men några av oss tycker att det som står i testamentet stämmer väl överens med det som vi har uppfattat som en önskan helt i linje med vår fasters livsinställning.

   Två utav mina kusiner har dock en annan uppfattning och menar att det måste vara så att vår faster har rivit originaltestamentet just för att hon inte ville att detta skulle gälla. Min fråga är om dessa två kusiners ställningstagande är det som nu kommer att gälla även för oss andra?

  Jurist Peter Samuelsson svarar:

  Huvudregeln är, när det gäller ett testamentes giltighet, att detta kan företes i original. Men om ni nu är några, som ändå vill godkänna testamenteskopian som ett testamente, kommer dess förordnande bli gällande i förhållande till er som gör detta. Det ni skulle ha ärvt i annat fall kommer därmed att fördelas på det sätt testamenteskopian säger. De två av dina kusiner, som väljer att inte godkänna detta, får ut sina respektive andelar i boet i enlighet med den legala arvsordningen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!