Hur får jag min tjej att sluta göra slut hela tiden?

Jag är en kille på 23 år som behöver ett råd. Saken är den att min tjej har gjort slut säkert 30 gånger under det...

Jag är en kille på 23 år som behöver ett råd. Saken är den att min tjej har gjort slut säkert 30 gånger under det sista halvåret, men varenda gång ångrar hon sig. Någon gång säger hon att hon varit kär i någon annan och en annan gång säger hon att hennes känslor för mig inte räcker till. Fast varje gång har hon ringt mig kort efter eller skickat sms och sagt att hon ångrar sig och att hon vill att vi ska fortsätta som förut. Nu börjar jag bli trött på det här.

Jag älskar henne och vill att vi ska vara tillsammans men vet inte hur jag ska få henne att sluta med detta? Vi är lika gamla och har varit tillsammans i tre år nu. Istället för detta “göra-slut-och-bli-ihop-igen” stup i kvarten borde vi väl ha tagit ett steg framåt i vårt förhållande, kanske pratat om att flytta samman? Som det nu är bor vi i varsin egen lägenhet i samma stad. Vad ska jag göra för att hon ska sluta med det här konstiga beteendet?

Familjerådgivare Ingrid Winterhof svarar:

Ja herregud, har hon gjort slut 30 gånger under loppet av ett halvår så förstår jag att du börjar bli trött på beteendet. Du har ett stort tålamod och säkert också en stor kärlek till henne eftersom du stått ut och försöker reda ut problemet.

 

Frågan är varför hon beter sig som hon gör? Det kan bero på att hon är osäker på sina känslor. Osäker på dig och osäker på sig själv. Det kan bero på att hon har en oförmåga att lösa problem och istället tar till ett flyktbeteende. Det kan bero på att hon egentligen vill leva ett annat sorts liv. Det kan vara så att hon helt enkelt är omogen. Som du förstår så är det omöjligt att gissa sig till anledningen. Det är troligt att hon inte ens själv vet. Det hela andas panik eftersom hon varje gång hört av sig direkt efteråt och tagit tillbaka det hon sagt.

 

Hur som helst så tror jag att det är dags för dig att sätta ner foten och kräva en förändring som går ut på att hon tänker efter innan hon gör slut. Att hon helt enkelt lär sig att stå för det hon säger och därmed inte missbrukar orden och budskapen. Sätt dig ner och prata ut med henne. Förklara hur du känner varje gång hon gör slut och hur slitsamt det är för dig. Lyssna till hennes egna teorier om varför hon upprepar sitt beteende. Kan ni ha ett bra och öppet samtal kring detta så tror jag att mycket är vunnet. Kan ni dessutom fatta beslut som känns bra för er båda – då finns det ett hopp om att relationen kan mogna.

 

Scroll to Top