• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ska jag kasta ut barnbarnet från vårt hem?

  Hej!

  Vårt barnbarn bor med oss. Jag hoppades det skulle hjälpa honom ta tag i sitt liv. Men, nej, han gör fortfarande inget vettigt. Spelar datorspel, "röker på". Har även en trevlig och gullig flickvän som han inte alltid är så snäll mot.

  Kommer det att bli folk av honom? Håller förhållandet? Hans mamma tycker jag ska slänga ut honom, men jag kan inte detta. Jag funderar jämt, det känns som om jag går under. 

  Min två döttrar är inte friska. Den äldsta har reumatiska besvär, den andra en whiplashskada. Hur går det för dem?

  En son har "vänstrat", men tror han bestämt sig för familjen. Kan frun förlåta? Han har även en kronofogdeskuld, löser det sig?

  Jag miste en son redan 1971, han var nio månader gammal. Drömde om honom för ett tag sedan. Det var första gången, men jag tänker på honom varje dag. Men när han kom i drömmen var han en vuxen man med resväska i handen. Vad betyder det?

  Orolig mormor/farmor

   

  Bennys svar: Du är en väldig stark människa, som gör allt du förmår för att hålla samman familjen. Det är ett problem, du gör för mycket. För var finns du i all detta? Lever du ditt eget liv, gör det du vill?

  Jag ser dig som starkt medberoende till din sons beteende, du håller honom om ryggen och låter honom bo kvar hos dig. Hans mamma vill ha hårdare tag, du skyddar. Det får vara nog nu. Du måste bli tuff i kärleken, ställa krav!

  Barnbarnet behöver professionell hjälp för att bryta sina destruktiva vanor, och han måste få det nu. Han måste få behandling för att bli frisk. I grunden är han en fin människa, med en bra personlighet. Han måste få en möjlighet att jobba och bli en fungerande människa.

  Din äldsta dotters kropp är i stark obalans, men hon kan hitta hjälp både inom traditionell medicin och naturmetoder. Din yngsta träffar en bra sjukgymnast, som hjälper henne bygga upp muskler i nacke och rygg. Hennes liv blir helt annorlunda. Din son har fattat rätt beslut och frun förlåter honom. Skulden betas av, sakta men säkert.

  Du ger en vacker bild av din vuxna son på andra sidan. Resväskan visar symboliskt att han är på väg att återfödas på jorden. Han föds nära dig och blir ett av dina barnbarnsbarn.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!