• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Hur klarar vi förlusten av våra söner?

  Kära Benny!

  Jag är gift sedan 1956. Min make och jag har haft sex barn, men förlorat två pojkar. En dog 2009 och en dog i november i fjol. Vi är helt förtvivlade, kan inte se något ljust i livet.

  Pojken som dog 2009 blev 48 år. Han som dog i november blev 57 år. Vi har nu två döttrar och två söner kvar. En av dessa pojkar miste sin hustru för en månad sedan, 55 år. Benny, du måste förstå vår förtvivlan!

  Nu skulle vi gärna vilja veta om våra älskade söner och vår älskade svärdotter har träffats och hur de mår. Kan inte med ord beskriva hur tungt det är att bära. Hur ska jag och min man klara av detta hemska som hänt oss? Våra andra fyra barn är underbara mot oss. Men även de har en stor sorg att bära.

  Hur går vi vidare?

  Benny svarar:

  Att stå vid sitt barns kista är det värsta en förälder kan utsättas för. Sorgen är på många sätt så  svårbegriplig. Jag kan bara säga som tröst, att de ni mist finns hos er och med er och att ni kommer att mötas igen på andra sidan.
  Det är ju så att ni reser tillsammans i flock, ni har nått lika långt i er utveckling. Först möts ni på andra sidan och senare i ett annat liv. Ni hör alltid ihop.

  Det är gott att ni har så många barn kvar, det finns en fin kärlek i familjen. Var tacksamma för de nära och kära som delar er sorg just nu.

  Smärtan kan dämpas med tiden, men läkandet kan ta hela livet. Om någon förstår er är det jag. Att förmedla ett budskap från ett barn på andra sidan till en förälder är det svåraste som finns.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!