• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kväver de min sonson med sin välvilja?

  Hej Benny

  Jag funderar mycket på varför jag numera nästan dagligen tänker på och drömmer om min man, som avled för drygt ett och ett halvt år sedan. Han hade då varit sjuk i över tjugo år. Då han dog kände jag främst lättnad. Han slapp lida och dels för att jag var så trött, att jag höll på att gå under. Första tiden anklagade jag mig själv för att han dog på ett äldreboende och inte hemma. Nu mår jag bra och hoppas att han har det bra. Varför drömmer jag om honom?

  Min andra fråga gäller min äldsta sonson. Han är 23 år, snäll och skötsam, har studerat några år. Problemet är att föräldrarna inte låter honom bli självständig. De ringer stup i kvarten och kollar att han ätit, handlat, städat. De har inrett hans studiebostad enligt egen smak, utan att fråga vad han tycker. Jag är rädd för att de kväver honom med sin välvilja.

  Benny svarar:

  Ibland tar det lite tid innan nära och kära kommer tillbaka till oss. Din man har samlat kunskap på andra sidan, han planerar som bäst sitt nästa liv här på jorden. Ni kommer då att ses igen, umgås som nära vänner. Din resa vidare i livet har bara börjat. Din man syns i dina drömmar för att berätta att han vet att det var rätt att han flyttade till ett äldreboende. Du hade gått under om du behållit honom hemma. Han är också innerligt tacksam över att du gav så mycket i så många år. Du har absolut ingenting att känna skuld för, han är glad att du mår bra nu.

  Det är hemskt att ditt barnbarn behandlas så här, hans föräldrar skadar honom för livet! Han kommer inte att få en chans att växa. Hans väg in i vuxenlivet begränsas kraftigt. Berätta för dem alla tre att du är orolig. Föräldrarna måste släppa kontrollen, så fort det bara går. Sonsonen är fullt kapabel att leva sitt eget liv, bara han får chansen. Försök hjälpa honom få den. Är föräldrarna motsträviga riskerar de att han får nog och bryter kontakten. Det vill de inte.

  Kram Benny

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!