• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Se upp för jätteälgen!

  När kostnärern Mohannad Solaiman skapar är det rekordstora alster som gäller. Den fem meter höga älgen utanför Surte tar honom inte riktigt hela vägen till Guinness rekordbok, men ambitionen finns kvar.

  Se upp för jätteälgen!

  Många som kört E45 förbi Surte har höjt på ögonbrynen. På en industritomt jämte motorvägen står en drygt fem meter hög älg, byggd av rostfritt stål och sexmillimeters rundstav. I kvällsljus är den belyst och fantastiskt fin, har DN och Bohuslänningen rapporterat.

  Bakom skapelsen står Syrien-födde konstnären Mohannad Solaiman, som tidigare skapat den uppmärksammade skulpturen Syrian horse i Uddevalla och en mindre häst av is på Drottningtorget i Göteborg.

  Jätteälgen i Surte skulle egentligen ha blivit mer än dubbelt så hög, 13 meter. Då hade den hamnat i Guinness rekordboks kapitel om stora älgar. Det blev för dyrt, men ambitionen finns kvar.

  – Absolut! Först ska jag samla ihop pengar och försöka göra världens största älg i stål, säger konstnären och berättar att många bilister stannat för att ta foto av jätteälgen.

  Han öppnar också upp för att hans älg, som det tog flera månader att svetsa ihop, kanske ska ut på en roadshow och visas upp i Göteborg, Stockholm och Örebro.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!