• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Roy & Rogers bil får nytt liv

  Många minns säkert Roy och Rogers röda Volvo Duett som syntes i filmen "Macken". Själva macken har brunnit ner, men bilen finns kvar och har nu fått en ny ägare.

  Roy & Rogers bil får nytt liv

  Macken brann ned 2014. Men den röda Volvo Duett som tv- och filmkaraktärerna Roy och Roger körde omkring i finns kvar och står hos Niclas Gruffman, 28, i Umeå.

  – Jag såg filmen när jag var liten och undrade sedan vart den där bilen tog vägen, berättar han för Aftonbladet.

  Galenskaparna och After Shave skapade tv-serien och filmen Macken där Anders Eriksson och Jan Rippe spelade bröderna Roy och Roger som hade en mack ihop. Brödernas röda Volvo Duett från 1967 blev deras signum.

  Dottern till filmens regissör Claes Eriksson upptäckte bilen strax före inspelningarna och de fick låna den av ägaren. Ända sedan Niclas såg filmen har han varit nyfiken på vart bilen tog vägen och vid ett tillfälle lyckades han spåra den till en adress i Täby. Han tänkte ringa och fråga ägaren om den var till salu, men det blev aldrig av. När den välkända bilen istället blev till salu på Blocket tvekade han inte att slå till.

  Niclas funderar över om han ska renovera den och hur mycket i så fall. Han har i alla fall fått tillåtelse att sätta logotypen för Macken någonstans på bilen.

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!