Äntligen tid för penséer!

Att få plantera vårens första pensé ger ett ­glädjerus och hopp om ljusare tider. Njut i fulla drag av den charmiga tuffingen! På trappen, balkongen eller i en vas på köksbordet.

Så sköter du dina penséer!

  • Plantera om penséerna så snart du köpt dem och välj planteringsjord av god kvalitet. Då får du ­njuta av lång och riklig blomning.
  • Penséerna trivs i sol till halvskugga.
  • Vattna så att du håller jorden lätt fuktig.
  • Genom att putsa bort vissna blommor genererar penséerna nya blommor och på så sätt förlängs blomningstiden.
  • Penséerna blommar väldigt länge om du tillför lite näring då och då.
Äntligen tid för penséer!
Minipenséer passar fint att plantera i en söt kaffe- eller temugg. Det är också fint att kombinera med andra blommor som går i samma färgton.

Klarar minusgrader

Penséer är mycket köldtåliga. Ibland påstås det att man måste vänta med plantering tills det även är plusgrader på natten, men det stämmer inte. Alla penséer klarar frostnätter med några ­minusgrader. Har penséerna blivit utsatta för frost ser de lite ledsna ut och slokar, men de sträcker på sig igen så fort det blir plusgrader.

Äntligen tid för penséer!
Det finns penséer i många färgställningar och färgkombinationer.

Njut fullt ut!

Plantera många! Att använda många penséer av samma sort är oerhört effektfullt. Eftersom det är så billiga blommor kan man unna sig att ösa på ordentligt.

Kombinera! Samplantera gärna med andra växter i ­säsong, som vårblommande lökväxter, förgätmigej, tusensköna, ranunkel, alunrot, gyllenlack, ­murgröna och prydnadsgräs.

Ta in i vas! Att snitta penséer och sätta i en liten vas är flott och du får ännu fler chanser att närstudera de vackra blommorna.

Annons
Scroll to Top