Linda promenerar för fler vänner

Pandemin har medfört stor ensamhet för många, och coronasäkra aktiviteter finns det få av. Därför startade Linda en Facebook-grupp för singlar som var på jakt efter en promenadpartner.

Att coronapandemin, med all fysisk distans som gäller, kan bli en ensam historia har många blivit smärtsamt medvetna om det senaste året. För den som bor själv blir det förstås extra tydligt.

Linda Röjås, som bor på Lidingö utanför Stockholm, bestämde sig för att starta en Facebookgrupp för singlar som ville hitta någon att gå på promenad med.

– Många drabbas då och då av stora känslor av ensamhet, så jag tänkte att promenader kanske inte är så dumt, säger hon till tidningen Mitt i Sollentuna.

I skrivande stund har gruppen strax under 200 medlemmar. Tanken är att det ska vara ett enkelt sätt att möta nya människor på. Promenaden behöver inte leda till något särskilt. Det kan vara en stunds sällskap med en ny bekantskap.

– Om jag tar tio promenader så får jag tio personer till som jag kan säga hej till nästa gång jag träffar dem, säger Linda Röjås till tidningen.