• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så lätt gör du en höstfin dörrkrans av löv

  Visst är det vackert nu när löven skiftar i guld och rött! Passa på att ta tillvara på höstfärgerna och gör en enkel dörrkrans!

  Så lätt gör du en höstfin dörrkrans av löv

  Det här behöver du:

  - Ståltråd
  - Löv
  - Eventuell dekoration, till exempel rönnbär eller oxelbär

  Plocka löven en torr dag när det inte har regnat på ett tag. Torra löv håller sig bättre och kransen blir snyggare. Om det skulle råka regna när du plockar löv kan du torka dem på tidningspapper ett par dagar.

  En enkel regel när man plockar löv är allemansregelns grundregel: Inte störa, inte förstöra. Plocka helst nedfallna löv på marken. Enstaka löv går bra att plocka direkt på träd, men tänk på att inte bryta några kvistar eller grenar.

  Såhär gör du:

  1. Plocka löv. Plocka stora löv, små löv trillar lätt ur kransen. Tänk på att det går åt mer löv än man tror, så plocka lite extra! Ta löv du tycker är fina, med härliga färger och av olika sorter.

  2. Forma en stomme av ståltråd och gör en upphängningsögla. Har du redan en stomme från en gammal krans kan du återanvända den.

  3.Bunta ihop löv på stommen och linda ståltråd runtom. Arbeta dig baklänges, så att du täcker över lövens stjälkar med nästa knippe löv. Ungefär som man gör en midsommarkrans!

  4. Dekorera eventuellt med röda bär, som rönnbär eller oxelbär. Eller något annat fint du hittar i trädgården!

  5. Häng på dörren!

 • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!