Mötet med Max von Sydow som Calle aldrig glömmer

Tack vare sociala medier ledde det gamla fotot till att Calle återigen fick kontakt med en vän från förr.

Vi kan bo på olika kontinenter och det kan ha gått årtionden sedan vi träffades. Men sociala medier har en vidunderlig förmåga att knyta samman människor. Så var det för Calle Ahlström i Visby, som 1976 var turist i Iran och då av en händelse träffade Max von Sydow under inspelningen av filmen The desert of the tartars.

I samma veva fyllde Calle 26 år och gratulerades av den store skådespelaren.

– Han hade inte mycket till present, sa han, men han gav mig ett stressägg inköpt på hemslöjden i Visby, som jag fortfarande har kvar, säger Calle till Hela Gotland.

Ett kort togs av de båda och dagen efter von Sydows död i mars i år publicerade Calle det på Facebook. Det fick många gillamarkeringar och några veckor senare fick Calle en hälsning på engelska: “Jag kommer ihåg den dagen 1976. Hur mår du, Calle?”

Det var Judy Tenzing som hade hört av sig. Hon och Calle hade åkt samma buss i Iran och det var hon som hade tagit bilden på Calle och Max. Och nu hörde hon av sig just den dag då Calle fyllde 70 år!

– Mitt foto hade hamnat på en Facebooksida om Max von Sydow. Judy hade hittat bilden och tog sedan kontakt. I sanning en rolig överraskning. Sedan dess skriver vi till varandra då och då, säger Calle.

Scroll to Top