Monica fick tre barnbarn på två timmar!

Den 18 juli förra året var Monica så nervös. Hennes två söner skulle bli pappor den dagen. På förmiddagen ringde äntligen David och två timmar senare kom glädjesamtalet från Jonathan. Monica var överlycklig!

Att barnbarnsskaran skulle utökas med två barn under samma sommar var en fantastisk överraskning. Bröderna David och Jonathan skulle bli pappor. Men det blev ännu bättre! David skulle inte bara bli pappa till ett, utan två barn. Dessutom blev bröderna pappor under en och samma dag.

Monica Thebrin Olsson

Ålder: 59 år.
Familj: Maken Jan, fyra barn och fem barnbarn.
Bor: Stenungssund.
Gör: Sjukpensionär efter en trafikolycka. Tidigare ­programmerare. Har som intresse barnbarnen ­såklart och älskar att sy och gillar att syssla med ­trädgården.

I sommar blir det ett hejdundrande 1-årskalas när tvillingarna Luna och Saga och deras kusin Noel fyller år. De föddes alla inom loppet av två timmar, medan en nervös farmor satt hemma och väntade.

– Jag passade Noels 3-årige storebror Milo och vi satt ute i solen och väntade. Vi läste sagor och åt kakor. Jag var på helspänn och var helt slut efteråt, skrattar Monica och berättar att David ringde vid tiotiden och Jonathan strax före tolv.

– Det var en otrolig adrenalinkick och ett glädjepåslag att ta emot de samtalen.

Total överraskning

Monica Thebrin Olsson i Stenungsund är själv mamma till fyra barn. David, 33, Jonathan, 31, Anna, 29 och Elin, 23. För henne är barnen själva ­meningen med livet och när barnbarnen började komma växte lyckan.

– Det var extra speciellt när tvillingarna föddes. När jag fick se David och barnen började jag gråta. Jag har nog aldrig sett en så stolt pappa, säger Monica, som fått följa graviditeterna nära och till och med varit med och sett de små flickorna under en ultraljudsundersökning.

Att det skulle bli tvillingar kom som en total överraskning.

Monica fick tre barnbarn på två timmar!
Fast de är enäggstvillingar kan Monica se att Saga (till vänster) är mest lik sin mamma och Luna är lik sin pappa. Kusin Noel håller koll i mitten.

– Jag skrattade och skrattade när David visade mig ultraljudsbilden. Sedan fick jag själv följa med på en undersökning då jag fick se flickorna i magen. Men till en början sa läkarna att det var två pojkar, så det har varit många överraskningar längs vägen.

Monica är en mycket engagerad farmor som är tacksam för att alla barn och barnbarn bor i hennes närområde. Även dottern Anna har barn, 5-årige sonen Harry. Monica träffar dem alla minst en gång i ­veckan och passar gärna de små när det behövs.

– Men att mata flera små bebisar samtidigt är en utmaning. Jag har prövat, skrattar hon.

Monica säger att hon och barnens farfar Janne, 56, älskar att följa barnbarnens utveckling.

– Vi brukar titta på alla barn och barnbarn och säga att det är fantastiskt att vi faktiskt skapat detta. Jag är så otroligt stolt och att få vara mormor och farmor är stort. Kärleken växer för varje barnbarn och den 18 juli, dagen när jag blev trippelfarmor, är ett datum vi sent ska glömma.